FOÇALI ESNAFIN YÜZÜ GÜLÜYOR!

FOÇALI ESNAFIN YÜZÜ GÜLÜYOR!

FOÇA'DA RESTORAN VE KAFELER AÇILDI YÜZLER GÜLMEYE BASLADI

Izmir’in turistik Ilçesi Foça’da Cumhurbaskanli Recep Tayyip Erdogan’in açikladigi yeni kararlar dogrultusunda lokanta, restoran, kafe, ve kahvehaneler açildi. Pandemi önlemleri kapsaminda sadece al götür ve paket servisi yaparak çalisan esnafin yüzü gülmeye basladi. Açik havada oturarak yemeklerini yiyen, çaylarini içen vatandaslarda durumdan memnun olduklarini, asilarla birlikte önlemlere uyulmasini ve bir daha kapanmalarin olmamasini dilediklerini söylediler.

Foça’da; dün aksam saatlerinde açiklanan yeni kontrollü normallesme kararlari dogrultusunda isyerleri hazirliklarini geceden yaptilar. Sabah 07.00 den itibaren restoran ve kafeler açik ve kapali bölümlerde açtiklari masalariyla müsterilerini beklemeye basladilar. Ilk saatlerde müsteri sayisi sinirli da olsa isletme sahipleri  tekrar isyerlerinde olmaktan ve çalismaya baslamaktan memnun olduklarini söylediler. Restoran ve kafelerde açik havada yemek yeme ve çay içme keyfi yapan müsterilerde özledikleri durumlara kavusmaya basladiklari için mutlu olduklarini belirttiler.

ILK MÜSTERI FILIPINLI LORNA

Sahilde bir restoranda, günün ilk müsterilerinden biri olarak yemek yiyen Filipinli Maria Lorna Magro özledigi güzellikte bir yemek yemenin keyfini çikardigini söyledi. Maria Lorna Magro; “Filipinler vatandasiyim. Ama 26 yildir Türkiye’de yasiyorum. Foçayi çok seviyorum.  Hava güzel. Restoranlar açildi. Çok memnunum. Çok mutluyum. Ilk müsteriyim burda. Çok özledik restoranda sahilde  oturmayi. “ dedi.

BEKLIYORUZ EFENDIM

Restoran isletmecilerinden Kamil Karabag;”Bu pandemi döneminde hükümetimizin aldigi kararlardan dolayi biraz kapali kaldik.  Su anda müsterilerimizi bekliyoruz. Bütün temizligimizi hijyen kurallarina uygun sekilde yaptik. Haziriz. Bekliyoruz efendim. “dedi.

SIKINTILI GÜNLER GEÇIRDIK

Uzun süredir restorancilik yaptigini belirten Yüksel Aktas ise kapanma döneminde herkes gibi ekonomik sikintilar yasadiklarini söyledi. Yüksel Aktas; “ Pandemi dolayisiyla kapattik restoranlarimizi. Hükümetin verdigi kararla tekrar açtik. Müsterilerimizi bekliyoruz. Çok sikintili günler geçirdik. Bütün restoranci arkadaslarda öyledir tabii. Ama bundan sonra insallah iyi olur. Her sey yoluna girer. Bu virüs denilen seyde biter.  Isimize bakariz. “ dedi.   

BU SENE GÜZEL SEYLER BEKLIYORUZ

Kafe isletmecisi Faik Erdik müsterileriyle bulusmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi. Faik Erdik; “Kafe isletmecisiyim. Yillardir baba meslegini sürdürüyorum.   Bugün açildik. Müsterilerimizle bulustuk.  Çok sevinçliyiz.  Insallah bir daha kapanmayi yasamayiz. Bütün önlemlerimizi aliyoruz.  Hijyen bakimindan. Müsterilerimizi aralikli oturtuyoruz. Insallah bu sene güzel seyler bekliyoruz. Hükümetimizin verdigi izinle bugün basladik. Açildik. “dedi.

Restoran ve kafelerin açildigi ilk gün fazla yogunlugun yasanmadigi Foça’da  vatandaslarda isletme sahipleri de yeni kontrollü normallesme döneminin  yeni önlemler almaya ihtiyaç olmayacak sekilde saglikli geçmesini dilediklerini dile getirdiler. 

Ilçe Emniyet Müdürlügü ve Beledye zabita ekipleri de isletmelerin alinan kararlar dogrultusunda çalismalarini olusturulan mobil ve bisikletli ekiplerle denetliyor.