FOÇALILARDAN SAVASA HAYIR ÇAGRISI

FOÇALILARDAN SAVASA HAYIR ÇAGRISI

Izmir'in Foça Ilçesi'nde vatandaslar Rusya'nin Ukrayna'yi isgalini protesto ederek "Savasa Hayir” sloganlari attilar. Yapilan basin açiklamasinda "dünyanin gözü önüde Ukrayna topraklarinda Ukrayna halkina karsi, aslinda tüm dünyaya

Foça Kent Konseyi’nce düzenlenen basin açiklamasina Kent konseyi üyelerinin yanisira, bazi STK temsilcileri ve vatandaslar da katildi. Katilimcilar “Barista israrciyiz”, “Baris Özlemimizdir” , “Baris Herkes Içindir”, “Bütün Halklar Kardestir”, “Savasa Hayir” yazili dövizler açtilar.

KAYBEDENLER YOKSULLAR KADINLAR VE ÇOCUKLAR

Foça Kent Konseyi Çevre Çalisma Grubu temsilcisi Damla Çagli okudugu basin açiklamasinda; Savasi, yasanilan pandemi sürecinin yaralari henüz sarilmamisken enerji ve silah tekellerinin çikarlari için yaptiklari bir güç gösterisi olarak niteledi. 


Damla Çagli; “Kuzey komsularimiz Rusya ile Ukrayna arasinda NATO’nun kiskirtmasiyla gerilen iliskiler 24 Subat 2022 tarihinde Rusya’nin Ukrayna topraklarina açik isgal girisimi ile savasa dönüsmüstür. Bu savas  yasanilan pandemi sürecinin yaralari henüz sarilmamisken enerji ve silah tekellerinin çikarlari için yapilan bir güç gösterisidir. Bu güç gösterisini sürdüren kapitalizm yanlisi taraflarin çikar çatismasindaki en büyük kaybedenler ise yoksullar, emekçiler, gençler, kadinlar ve çocuklardir. Kendi çikarlari için insanliga kiyan bu düzen; dünyanin önünde Ukrayna topraklarinda Ukrayna halkina karsi, aslinda tüm dünyaya karsi “Insanlik Suçu” islemektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk defa 20 Nisan 1931’de Millete Beyannamesi’nde dile getirdigi gibi “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesi dünyada olabilecek herhangi bir karmasanin herkese zarar verebilecegini, bu yüzden de milletlerin diger milletlerin sorunlarina kayitsiz kalamayacagini ifade eden Atatürk’ün bütünlestirici ilkelerindendir. Bu özdeyis en genis ve yaygin anlamiyla teknik bir deyim olan “Kollektif Güvenligi” milletlerarasi barisin korunmasini ve devamliligini ifade eder. Bu dünyaya kapitalizmin arayisi olan savasin degil, birligin ve barisin hakim olmasini istiyoruz. Savasa karsi duran milyonlarca barisseverin çagrisina sessimizi katarak “Bu Insanlik Kiyimina Son, Savasa Hayir “ diyoruz” dedi.

Basin açiklamasinin ardindan katilimcilar “Savasa Hayir” sloganlari attilar.