Tarih: 05.04.2022 12:22

FOÇA'NIN BASI SAG OLSUN

Facebook Twitter Linked-in

Foça'nin efsane baskani Nihat Dirim son yolculuguna ugurlandi.  Demokrasi Meydani'nda gerçeklestirilen cenaze törenine tüm Foçalilar yan yana durarak efsane baskana son görevlerini yaptilar.

Düzenlenen cenaze törenine CHP Izmir Milletvekilleri Atila Sertel, Musa Çam, Kamil Okyay, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Narlidere Belediye Baskani  Ali Engin, Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, yazar Cihan Demirci çok sayida siyasetçi, sanatçi ve sevenleri katildi.

Demokrasi Meydani'nda düzenlenen törende karsi kiyidan gelen mesajlar okundu. Sarinikos Baskani petros Filippu'nun gönderdigi mesajda "Yunan-Türk Dostlugu için savasan Baris savasçisi, Türk Foçali ve Fokeali,  ve Foça Belediye Baskani Nihat Dirim'in vefatini derin üzüntüyle ögrendik. Onun açtigi yolda devam edecegimize ve Fokea'nin iki kentinin Yunanistan ve Türkiye'deki eslestirmesini yakinda tamamlayacagimiza söz veriyoruz." denildi.


Paleo Fokea Toplulugu Baskani Athanasios Papoutsis ise gönderdigi mesajda "Foça'nin sevilen baskani Nihat Dirim'i vefatindan dolayi derin üzüntü içerisindeyiz, en içten taziyelerimizi sunariz. Belediye Baskani oldugu dönemde iki sehir arasinda yarattigimiz isbirligini ve dostlugu asla unutmayacagiz." ifadelerini kullandi.

Törende konusma yapan Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz ise, "Hayatimda yaptigim en zor konusmalarindan bir tanesi. Kiymetli ailesi, çocuklari, Çigdem Abla, birlikte çalisma firsati buldugumuz mesai arkadaslari. Benim için  iki tane  Nihat Dirim var. Bir tanesi Nihat Baskan. Bir tanesi  Nihat amca. Nihat Baskan'dan gençlige verdigi destegi gördüm. Umudu gördüm. Düstügünde hadi kalk toparlanirsin diyenim oldu. Nihat Amca ile çocuklugum oldu. Hepimizi elimizden tuttu. Bugünlere getirdi. Hala mesai yaptigim arkadaslarim büyük baskanla çalisma firsati buldu. Nihat Baskan'dan sonra Foça'da genç baskan dönemi basladi. Nihat Baskan'dan sonra üç dönem Gökhan Baskanimiz görev yapti. Bu dönemde bize nasip oldu. Herkesin arkasinda her sey dogru söylenmiyor. Ama tek bir gerçek var. Nihat Baskan gerçekten güzel adamdi. Güzel adam oldugu içinde  herkes burada. Mekaninda ,cennetinde huzur bulsun. Bizler onu çok seviyoruz. Sevmeye de devam edecegiz" dedi.


Cenaze töreni sonrasi naas cenaze namazi için Fatih Camii'ne götürüldü. Fatih Camiinde kilinacak cenaze namazi sonra Foça Mezarligina defin edildi.








Orjinal Habere Git
— HABER SONU —