GAZETECILER SIDDETE KARSI OMUZ OMUZA

AFP Foto Muhabiri Bülent Kiliç'a Istanbul Onur Yürüyüsü sirasinda polisin sert müdahalesine karsi gazetecilik örgütlerinin düzenledigi eylemlerin Izmir ayagi gerçeklestirildi.

Gündem 29.06.2021 17:09:52 0
GAZETECILER SIDDETE KARSI OMUZ OMUZA

Konak Meydani – Hasan Tahsin Aniti önünde gerçeklesen eyleme Izmir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Dilek Gappi, Yönetim Kurulu Üyeleri, DISK Ege Bölge Temsilcisi Memis Sari, CHP Konak Ilçe Baskani Çagri Grusçu, basin meslek örgütü temsilcileri ve çok sayida basin mensubu katildi.

NEFES ALAMIYORUZ

Gazeteciligi Bogamayacaksiniz

Hasan Tahsin Aniti önünde gerçeklesen eylemde Basin Meslek Örgütleri adina ortak açiklamayi Izmir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Dilek Gappi okudu.

Içisleri Bakanliginin gösteriler sirasinda polislerin görüntülerin alinmayacagina yönelik yasadisi genelgeye tepki gösterilen ortak açiklamada su ifadelere yer verildi;

“Anayasa ile güvence altina alinan protesto hakki fiilen yasaklanmis durumda. Geçim sikintisi yasayan, haksizca isten atilan, mahallesine, ormanina, denizine sahip çikmak isteyen, kimliklerine saldirilmasina karsi çikan insanlar polis ve jandarma siddetine ugruyor, seslerini duyuramiyor. Iste hakkini aramak için sokaga çikan bu yurttaslari haberlestirmek gazetecinin kamusal görevidir.

Ancak meslektaslarimiz toplum adina görevlerini yürütürken agir siddetle karsi karsiya kaliyor. Içisleri Bakanliginin gösteriler sirasinda polislerin görüntülerinin alinamayacagina yönelik yasadisi genelgesinin ardindan, bu siddet çok daha tehlikeli bir hâl almis durumda.”

Halkin Gerçekleri Ögrenme Hakki Engelleniyor

Yapilan açiklamada kolluk güçlerinin uyguladigi yasadisi uygulamalara ve haber alma hakkina dikkat çekildi.

Açiklamada ayrica, “Kolluk güçleri bu kanun tanimaz uygulamalari ile halkin gerçekleri ögrenme hakkini engellemektedir. Nefessiz biraktiklari yalniz meslektasimiz degil, halkin haber alma hakkidir.” ifadeleri yer aldi.

IGC Baskani Dilek Gappi’nin, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Matbuat hiçbir sebeple tahakküm ve nüfuza tabi tutulamaz.” sözleriyle noktaladigi açiklama eyleme katilan gazeteciler ve vatandaslardan büyük alkis aldi.

Izmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikasi, Avrupa Gazeteciler Birligi, Basin Konseyi, Çagdas Gazeteciler Dernegi, Gazeteciler Cemiyeti, DISK Basin – Is Ekonomi Muhabirleri Dernegi, Haber – Sen basta olmak üzere çok sayida basin meslek örgütünün imzasinin yer aldigi açiklamanin ardindan gazeteciler fotograf makinelerini, mikrofonlarini, kamera ve not defterlerini yere birakarak alkis ve isliklarla gazetecilere yönelik siddeti protesto etti.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °