Gaziemir Belediyesi'nin "Can Butonu” projesi finalde

Gaziemir Belediyesi

Gaziemir Belediyesi'nin "Can Butonu” projesi finalde

Gaziemir Belediyesi evde bakim hizmeti projeleriyle, Türkiye'nin Saglik Ödülleri Yilin Sosyal Sorumluluk Projesi kategorisinde finale kalan tek belediye oldu.

Gaziemir Belediyesi'nin, doktorclub.com tarafindan düzenlenen ve “Türkiye'nin Saglik Ödülleri” adiyla yapilan yarismada “Sosyal Alarm Hizmeti ve Düsme Detektörü Can Butonu” projesi, jüri degerlendirmesi sonucunda finale kaldi. 18 bin hekimin oy kullanabildigi Doktorclub Awards 2019’a, 19 kategoride 187 basvuru yapildi.
95 jüri üyesinin bulundugu yarismada Gaziemir Belediyesi'nin “Can Butonu” ile birlikte Kayseri Il Saglik Müdürlügü’nün “First Touch”, Kirklareli Il Saglik Müdürlügü Saglikli Hayat Merkezi’nin “Hastaliga Degil Sagliga Yatirim Yap” projeleri, Yilin Kamu Hastaneleri ve Saglik Kurumlari Ödülü – Yilin Sosyal Sorumluluk Projesi finalistleri oldu.

Yalniz yasayan yasli yurttaslarin hayatlarini kolaylastirmayi ve kendilerini güvende hissetmelerini saglayip yasli ve yakinlarinin yasam kalitesini artirmayi amaçlayan “Sosyal Alarm ve Düsme Dedektörü Hizmeti” ile finale kalan tek belediye olduklarini belirten Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, “Bu sistemde, sabit telefon hatti üzerinden çalisan ve boyun ya da bilekte tasinan buton araciligiyla çagri merkezi ile iletisim saglaniyor. Yas almis bireyin kontrolü disinda düsmesi halinde detektör, otomatik olarak aktif hale geliyor ve çagri merkezindeki saglik profesyonellerine uyari gönderiyor. Acil ambulans ve saglik ekibi kayitli adrese kisa sürede ulasiyor. Ücretsiz verilen bu hizmetten çok olumlu sonuçlar ve geri dönüs aliyoruz. Ilçemizde 137 kiside sosyal alarm butonu, 19 kiside de düsme detektörü bulunuyor” diye konustu.



Evde bakim ortalamasi merkez il düzeyinde!
Evde bakim hizmetlerine büyük önem verdiklerini belirten Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, “Gaziemir’in nüfusu 137 bin. Ilçemizde ikamet eden bakim hastalari dikkate alindiginda toplam nüfusunun yüzde 1’i kadarina evde bakim hizmeti veriyoruz. Gaziemir’de bakim ortalamamiz, orta ölçekli merkez nüfusuna sahip bir il düzeyinde” diye konustu.

Oylama 30 Kasim’da sona erecek
“Türkiye Saglik Ödülleri” yarismasinin son asamasinda, üye olan doktor ve dis hekimlerinin internet üzerinden yapacaklari oylamayla kazanan proje 20 Aralik 2019’da açiklanacak. Üye doktor oylamalari, 30 Kasim 2019 tarihinde sona erecek. Bu dijital platforma üye olan doktorlar www.doktorclub.com internet sitesinden üye girisi yapip oy kullanabilir,  üye olmayan doktorlar ise https://doktorclub.com/sign-up.php internet sitesinden yeni üyelik olusturarak oy verme islemleri gerçeklestirebilirler.

Doctorclub Awards 2019 nedir?
Ülkemizde, saglik sektörü profesyonelleri ve paydaslarinin çalismalarini daha iyi ve kaliteli hale getirmek için saglik hizmeti sunumunda yaratici, ilham verici ve yenilikçi fikirler ortaya konup uygulamaya geçilmesini tesvik etmeyi; farklilik ve farkindalik yaratarak öne çikan proje, arastirma ve uygulamalarin artmasina katki saglamayi amaçlayan Türkiye Saglik Ödülleri etkinligidir.