Tarih: 28.12.2020 06:06

Gaziemir'in altin atletleri Türkiye sampiyonu

Facebook Twitter Linked-in

Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü  Kadin Kros Takimi, 84. Büyük Atatürk Kosusu’nda Türkiye birincisi oldu. Kadin sporcular, bu yarisi kazanan ilk ve tek Izmir takimi olarak tarihe geçti.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafindan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelisinin yildönümünde düzenlenen Büyük Atatürk Kosusu’na, Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi Kadin Kros Takimi damga vurdu. Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi Kadin Kros Takimi, Ankara’da düzenlenen 84. Büyük Atatürk Kosusu’nda büyük kadinlar kategorisinde ülke sampiyonu oldu.


Atatürk’ün Ankara’ya gelisinin 100. yilinda düzenlenen kosuya 303 kadin 984 erkek sporcu katildi. Gaziemir Belediyesi sporculari Dilan Atak, Rahime Tekin ve Gülbahar Çetin 10,8 kilometrelik parkurda ter döktü. Zorlu kosuyu basariyla tamamlayarak birinci olan atletler, sampiyonluk kürsüsünde gururla yerini aldi. Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde sampiyon sporcular birincilik kupasi ve madalyalarini aldi.
1936 yilindan bu yana 84 yildir araliksiz yapilan kosuda birinci olan sporcular, bu yarisi sampiyonlukla tamamlayan ilk ve tek Izmir takimi olarak tarihe geçti.

Sampiyon sporculari tebrik eden Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, “84. Büyük Atatürk Kosusu’nda ülke sampiyonu olarak bizleri gururlandiran Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi Kadin Kros Takimi sporcularini ve antrenörlerimizi kutluyorum. Kadin sporcularimizin daha büyük basarilara imza atacagina yürekten inaniyorum” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —