Tarih: 20.09.2023 10:40

Gaziler Günü Aliağa’da kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Aliağa'da, Türk Kurtuluş Savaşı'nın büyük lideri ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Mareşal" rütbesi ile "Gazi" unvanının 102. yıl dönümü, büyük bir coşku ve saygıyla kutlandı.


Aliağa Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları, askeri erkan, kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Törende, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Gaziler adına Kıbrıs Gazisi İslam Doğan Kılıç, Atatürk Anıtı'na çelenk sundular.
Kıbrıs Gazisi İslam Doğan Kılıç, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kılıç, konuşmasında şunları söyledi: "Tarihin her döneminde, bağımsızlığını ve istikbalini canı pahasına kollayan aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Aziz milletimizin Anadolu toprakları üzerinde verdiği var oluş mücadelesinin şifresi, ölürseniz şehit, kalırsanız gazi şeklindedir. Şanlı ve şerefli Türk Ordusu, dün olduğu gibi bugün de yarın da vatanımızın bütünlüğünün sigortasıdır."


Program, Atatürk'ün gazilik ve mareşallik rütbesi verilmesi ile ilgili meclis tutanaklarının okunmasıyla devam etti. Atatürk'ün meclise ve orduya teşekkür mesajının okunmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve program, şehitlik ziyareti ile sona erdi.
Gaziler Günü kutlama programı, Güzelhisar Sosyal Tesisleri'nde devam etti. Burada gaziler, gazi yakınları, şehit aileleri ile Aliağa Mülki Erkânı bir araya getiren bir yemek programı düzenlendi. Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, yemek programında yaptığı konuşmada, aziz milletin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canlarını feda eden şehitlere ve vefat eden gazilere rahmet diledi ve programa katılan gazilere, şehit ailelerine mutlu günler diledi.
Gaziler Günü, Aliağa'da coşku ve saygıyla kutlandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —