Tarih: 13.01.2021 10:23

GECEDEN SABAHA ARALIKSIZ ÇALISMA

Facebook Twitter Linked-in

Yasanan su baskini ve taskinlar nedeniyle olusan olumsuzluklara karsi ilçe genelinde yasamin normale dönmesi için hizla saha çalismasi yürütülürken, vatandaslarin yasadigi olumsuzluklari en aza indirmek ve sorunlari gidermek için harekete geçildi. Tüm hemsehrilere geçmis olsun dileklerini ileten Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, felaket nedeniyle olusan yaralarin hizla sarilacagini söyledi.   

Kent genelinde dün aksam saatlerce etkisini gösteren siddetli yagisla beraber Buca’nin yüksek kesimlerinden gelen sular kentin bazi noktalarinda seferberlige sebep oldu.


GECEDEN SABAHA ARALIKSIZ ÇALISMA 

Yagisin ilk anlarindan itibaren Buca Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ve Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri Izmir Büyüksehir Belediyesi'ne bagli IZSU ve Itfaiye ekipleriyle koordineli bir sekilde kesintisiz çalismalara basladi. Tikanan mazgal ve kanalizasyonlari açarak su tahliyesini saglayan ekipler, su baskinlarinin oldugu alanlarda su bosaltma islemi gerçeklestirdi. Yagisin son bulmasinin ardindan ekipler, kentte hayatin normale dönmesi ve sel felaketi nedeniyle olusan hasarlari gidermek için çalisma yürüttü. 

YARALARI EN HIZLI SEKILDE SARACAGIZ 

Gece boyunca süren çalismalari Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç bizzat takip etti. Su baskini nedeniyle ev ve is yerlerinde hasar olusan vatandaslarla gece boyu iletisim saglarken, yaralarin sarilmasi için Buca Belediyesi Baskan Yardimcilari da alana inerek çalisma yürüttü.

Bucalilar basta olmak üzere tüm Izmirlilere geçmis olsun mesaji veren Baskan Kiliç, “Iklim degisimi nedeniyle normalin çok üstünde bir yagisla karsilastik. Gecemizi kabusa çeviren bu yagis maalesef uzun bir süre yasamimizi olumsuz etkiledi. Sürecin en basindan beri tüm ekiplerimizle birlikte sahada çalismalari sürdürmeye devam ediyoruz. Her zaman, her kosulda oldugu gibi önceligimiz hemsehrilerimizin yaninda olarak yasanan olumsuzlugu en az zararla atlatmalarini saglayacagiz. Bu felaket nedeniyle olusan tüm yaralari en hizli bir sekilde birlikte saracagiz. Hepimize geçmis olsun“ diye konustu. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —