GEÇIT VERMEYEN YOLLAR KAR KÜREME ARAÇLARIYLA HASTAYA ULASMAK IÇIN AÇILDI

GEÇIT VERMEYEN YOLLAR KAR KÜREME ARAÇLARIYLA HASTAYA ULASMAK IÇIN AÇILDI

Bursa Büyüksehir Belediyesi'nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan Evde Hasta Bakim Merkezi, agir kis sartlarina ragmen hizmetlerini aksatmadan sürdürüyor. Kar kalinliginin yer yer 1 metreye ulastigi Mustafakemalpasa'nin Sünlük Mahalle

Bursa Büyüksehir Belediyesi Saglik Hizmetleri Dairesi Baskanligi bünyesinde 143 personel, 46 araç ve 25 ambulansla tam bir saglik ordusu olarak görev yapan Evde Hasta Bakim Merkezi, kar yagisi nedeniyle kapanan yollara ragmen evlerinde bekleyen hastalari ulasmak için her türlü engeli asiyor. Bursa’nin 17 ilçesini kapsayan evde saglik hizmetleri kapsaminda geçtigimiz yil 15 bin 592 doktor muayenesi, 21 bin 524 fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti, 59 bin 634 hemsirelik hizmeti, 32 bin 346 bakim ve refakat hizmeti, 2536 sosyal inceleme ve 4654 psikolojik destek hizmeti verildi. Bunun yaninda 1876 hastanin evine temizlik hizmeti verilirken, 106’si sehir disi olmak üzere toplam 31 bin 780 hastanin da ambulansla hastaneye sevki saglandi. Sisteme kayitli 8500’e yakin hasta muayene takvimine göre düzenli olarak evlerinde ziyaret edilirken, yogun kar yagisi nedeniyle kapanan yollar bile hizmete engel olmadi.

Yol açildi hastaya ulasildi

Bursa’nin Mustafakemalpasa ilçesine bagli merkeze 13 kilometre uzakliktaki Sünlük Mahallesi’nde oturan ve felç nedeniyle yataga bagimli olan 72 yasindaki Zülkifil Gün’ün evde bakim hizmeti nedeniyle Büyüksehir Belediyesi adeta seferber oldu. Saglik ekiplerinin kar kalinliginin yer yer 1 metreyi buldugu Sünlük Mahallesi’ne ulasmakta zorluk çekmesi üzerine devreye Ulasim Dairesi Baskanligi girdi. Ilçeye bagli mahallelerde karla mücadele çalismalarini araliksiz sürdüren Yol Isleri Sube Müdürlügü ekipleri, Sünlük Mahallesi için de acil olarak bir ekibi görevlendirdi. Kar küreme araci saglik ekiplerinin içinde bulundugu ambulansin önünden yolu açarken, ekipler yaklasik yarim saatlik zorlu yolculugun ardindan mahalle meydanina ulasti. Saglik görevlileri diz boyu karda yürüyerek yasli adamin evine ulasti.

Yolun kardan kapandigini bildigi için saglik ekiplerinden ümidini kesen 65 yasindaki Fatma Gün ise kocasinin saglik kontrolü için gelen görevlileri kapida görünce hem sasirdi, hem mutlu oldu. Konusma güçlügü çeken yasli adamin gerekli saglik kontrolü yapilirken, esi Fatma Gün, “Allah Büyüksehir Belediyesi’nden razi olsun. Bu karda kista gelmelerini hiç beklemiyordum. Allah razi olsun bizi unutmadilar geldiler. Ben tek basima esimi kaldirip, bakimini yapamiyorum. Bize bu hizmeti ulastiran herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Sorunsuz ulasim

Öte yandan Büyüksehir Belediyesi Ulasim Daire Baskanligi Ekipleri, 17 ilçede ulasimda sorun yasanmamasi için karla mücadele çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Son 24 saat içinde 17 ilçede kardan kapanan 396 mahallenin yolu ulasima açilirken, kar yagisinin devam ettigi kentin yüksek kesimlerinde çalismalar 24 saat esasina göre devam ediyor.