Tarih: 27.09.2021 11:09

GEDIZ DELTASI IÇIN GÜÇ BIRLIGI

Facebook Twitter Linked-in

Rotary 2440. Bölge Federasyonuna bagli 6 kulüp, Gediz Deltasi için el ele verdi.  
 
Kordon, Güzelyali, Buca, Alsancak, Varyant ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü üyeleri Dünya Temiz Nehirler Günü'nde su kayiplari ve kirliligine dikkat çekmek için Izmir Büyüksehir Belediyesi is birligiyle Gediz Deltasi’nda farkindalik etkinligi düzenledi.
 
75. Yil Mahallesi Kozluca Mevkiindeki bölümünde gerçeklestirilen çevre ve nehir temizliginde, dalislar ile kirliligin görünmeyen boyutu gözler önüne serildi. Kirlilik oranlarinin belirlenmesi için sulardan örnekler alindi, insansiz hava araçlari ile deltalarin mevcut durumu da belgelendi. Etkinligin sonunda Olten Orkestrasi’nin klasik müzik dinletisi esliginde rengarenk uçurtmalar rüzgârda dans etti.


 
Etkinlikte konusan Dokuz Eylül Rotary Kulübü Baskani Metin Yorgancioglu “Çevresel sürdürülebilirlik anlayisini yayginlastirmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Bu projede bize destek veren herkese tesekkürler, el ele verip güzel yarinlar insa edecegiz” dedi. 
 
Rotary 2440 Bölge Guvarnörü Nedim Atilla, bünyelerinde kurduklari ve etkinligi gerçeklestiren Bati Anadolu Nehirleri isimli komitenin dünyada ilk oldugunu vurguladi. Bu komitenin amacinin denizlerdeki asil kirlilik kaynaginin nehirler olduguna dikkat çekmek oldugunu belirterek “Belki bütün nehirleri tertemiz yapacak gücümüz yok ama toplumda nehirlerin temiz kalmasi için farkindalik yaratabilirsek ne mutlu biz Rotaryenlere” dedi. 
 
Kirlilik alarmi
Gediz Havzasi Erozyonla Mücadele, Agaçlandirma, Çevre ve Kalkinma Vakfi (GEMA) Genel Baskani Sener Kilimcigöldelioglu da “Bu nehir berrak akana kadar biz kirlilige açtigimiz bu savasi sürdürecegiz. Çünkü eger böyle devam edersek on yil sonra içme suyu bulamayiz. Herkesten destek bekliyoruz” diye konustu. Izmir Büyüksehir Belediyesi Iklim Degisikligi ve Temiz Enerji Subesi’nden Dr. Ömer Döndüren ise Gediz'in Türkiye’deki en kirli nehirlerinden olduguna dikkat çekti. Dr. Döndüren "Su kalitesi dördüncü seviyede yani en kirli su seviyesinde. Sudaki bu zehrin dönüp dolasip bize geri geldigini unutmayin. Güçlü bir iradeyle çalisarak bu nehrin suyunu içilecek hale getirecegiz, umutluyum” diye konustu. 



 
Rotary 2440. Bölge Federasyonu Sürdürülebilir Dünya Ana Komitesi Bati Anadolu Nehirleri Komite Baskani Özgür Kitapci Candan da ülkenin dogal kaynaklarini korumanin her vatandasin görevi oldugunu söyledi. Candan "Rotary olarak Gediz Deltasi’nin eski haline dönebilmesi için Izmir Büyüksehir Belediyesi ile omuz omuza yürümekten onur duyuyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —