GEDIZ DELTASI TURLARI 10 MAYIS'TA BASLIYOR

Izmir Büyüksehir Belediyesi sirketlerinden IzDoga'nin yürüttügü "Flamingo Yolu” projesinde hazirliklar sona erdi. Flamingo Yolu projesi ile Izmirliler, kara ve deniz yolundan Gediz Deltasi'ndaki kus türlerini inceleyebilecekler. Körfez'in

Çevre 7.05.2022 12:27:58 0
GEDIZ DELTASI TURLARI 10 MAYIS

Izmir Büyüksehir Belediyesi sirketlerinden IzDoga’nin yürüttügü “Flamingo Yolu” projesinde hazirliklar sona erdi. Proje kapsaminda Izmirliler, UNESCO Dünya Doga Mirasi Listesi adayi Gediz Deltasi’ni hem deniz hem de kara yolundan gezebilecek ve alandaki kus türlerini inceleme imkâni bulacak. Körfezin en renkli teknesi ve otobüsüyle yapilacak turlar 10 Mayis’ta baslayacak.

TEKNE VE OTOBÜS TURLARI 10 MAYIS'TA BASLIYOR

Karsiyaka’daki Mavisehir Balikçi Barinagi’ndan hareket edecek tekne Gediz Deltasi kiyilarinda ilerleyecek. Turlar rehber esliginde yapilacak. Rehber esliginde kus gözlem etkinlikleri yapilacak. Tekneyle yapilacak rehberli kus gözlem turlarinin ortalama 90 dakika sürmesi planlaniyor. Kara yolundan otobüsle turlar da yine ayni tarihte, 10 Mayis’ta basliyor. Rehberli olarak düzenlenecek otobüs turlari 35 kisilik kontenjanla yapilacak. Baslangiç noktasi Sasali Dogal Yasam Parki olan turlar, Kakliç ve Degaj rotasini izleyerek Sasali Dogal Yasam Parki’na geri dönecek.


FLAMINGODAN KARABATAKLARA…

Projeyle basta flamingolar olmak üzere Izmir Körfezi’nin ev sahipleri olan onlarca kus türüne dikkat çekmek amaçlaniyor. Turlar sayesinde ziyaretçiler flamingodan karabataklara, marti türlerinden pelikanlara kadar birçok kusla ilgili bilgi edinip ayni zamanda bunlari gözlemleme firsati da yakalamis olacak.


BILETLER GISEDEN VE WEB SITESINDEN ALINABILIYOR

Turlara katilmak isteyenler, Mavisehir Balikçi Barinagi içerisinde bulunan Flamingo Doga Parki’ndaki giseden veya https://www.izdogaturizm.com/ sitesinden bilet alabiliyor. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °