Tarih: 20.01.2021 10:59

Gelecegin yesil enerji uzmanlari meslek kolejinden yetisecek

Facebook Twitter Linked-in

Günes enerjisinin her alanindaki faaliyetleri ile sektörün gelisimine öncülük eden Smart Energy, bu isin egitimine de agirlik veriyor. Smart Energy “Yesil Gelecegin Pesindeyiz” mottosu ile faaliyete geçirdigi Smart Akademi ile çok önemli bir adim atti. Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji ve Smart Akademi arasinda yapilan anlasma, gençleri yesil enerji sektörüne kazandiracak. 

Imzalanan bu isbirligi protokolünün gelecegin Türkiye’si açisindan büyük bir önem tasidigini vurgulayan Smart Energy Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Yilmaz, sunlari söyledi: “Türkiye’nin günes enerjisindeki payi yüzde 6,9. Bugün böyle ama yarin çok daha farkli bir yerde olacagiz. Bu nedenle Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji bünyesinde ‘Yenilenebilir Enerji Bölümü’ olusturulmasi çok dogru bir karar. Bu bölümde okuyan gençlerin yetistirilmesi için Smart Energ olarak katki saglayacak olmaktan çok mutluyuz. Bu isbirliginin yansimalarini ileride görecegiz. Türkiye’nin günes enerjisi sektöründe yolu çok açik, daha yolun basindayiz. Gençlerimizin sektöre kazandirilmasi bu açidan büyük önem tasiyor.”

Smart Energy Genel Sekreteri Filiz Avsar Aktas, Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji’nin Yenilenebilir Enerji Bölümü’nden mezun olan gençlerin sadece Türkiye’de degil, tüm dünyada geçerliligi olan bir meslek sahibi olacagini ve ve ilgi görecegini belirtti. “Yesil gelecegin pesindeyiz, gelecek seninle baslar!” diyerek Haziran 2020’de faaliyete geçen Smart Akademi’nin gençlerin günes enerjisi sektörüne kazandirilmasinda önemli bir misyon üstlendigini dile getiren Aktas, Yenilelebilir Enerji Bölümü’nde egitim alan ögrencilere yönelik programlar gelistireceklerini dile getirdi. Smart Energy’nin sahip oldugu bilgi birikimini ve teknik bilgiyi gençlerle paylasacagini dile getiren Aktas, Özel Adem Ceylan Final Meslek Teknik Koleji ögrencilerine staj ve is gibi olanaklar sunacaklarini da açikladi.

ÖZEL OKULDA ÜCRETSIZ EGITIM

Güzeller Egitim Kurumlari Genel Müdürü Oguzhan Ceylan, Türkiye’nin “aranan eleman” ihtiyacinin karsilanmasi, ögrencilerin kaliteli egitimle birlikte is hayatina hazirlanmasi gibi bir çok nedenden dolayi alaninin basarili sirketleri ile isbirlikleri yapmaya büyük önem verdiklerini vurguladi. Smart Energy ile imzalanan protokolün de hem gençlerin hem de yenilenebilir enerji sektörünün gelecegi açisindan anlamli oldugunu söyleyen Ceylan, su açiklamayi yapti: “Burasi özel okul, ancak ücretsiz egitim veren bir okul. Biz okulumuzla Türkiye’deki meslek lisesi algisini degistirmek istiyoruz. Türkiye’de tam donanimli meslek liseleri büyük bir ihtiyaç. Sadece Güzeller OSB’de 160 firma bulunuyor ve bunlarin her birinin nitelikli isgücüne ihtiyaci var. Öncelikle okulumuzun yer aldigi bölgeye ve ardindan daha genis bir sekilde, bilisimden elektrik-elektronige, endüstriyel otomasyondan makine teknolojilerine, motorlu araç teknolojilerinden yenilenebilir enerjiye toplam 6 farkli alanda nitelikli isgücü kazandirmayi hedefliyoruz.”

Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji Okul Müdürü Murat Tasci, “Okulumuzda ara eleman degil, aranan eleman ve aranan yöneticileri birlikte gelistirecegiz” derken, Müdür Yardimcisi Mehmet Mutlu da ögrencilerin akademik, teknik, bireysel ve sosyal gelisimine büyük önem verdiklerini belirtti. Müdür Yadimcisi Serdar Konak ise, su bilgileri verdi: “2019-2020 yilinda egitime baslayan ancak pandemi nedeniyle ara veren okulumuzun halen 860 ögrencisi bulunuyor. Yenilenebilir Enerji Bölümü’nde ise su anda 60 ögrencimiz var. Ancak birkaç yil içinde ögrenci sayimizi 2 bin 160’a çikarmaya planliyoruz.”





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —