Tarih: 07.04.2021 14:34

Genç Gazeteciler Platformu'nun IGC Seçimlerine Yönelik Açiklamasidir

Facebook Twitter Linked-in

Mesleki ahlak degerlerini en üstte tutan genç meslektaslarimizin özlük haklari için mücadele etmeyi, olumsuz durumlarda tek vücut olarak ses verebilmeyi ilke edinen Genç Gazeteciler Platformu, bünyesinde yer alan 40’in üzerindeki Izmir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi arkadaslarimizla, Cemiyet’in Mayis ayindaki Genel Kurulu’nda da söz sahibi olacaktir!

Bizim için önemli olan isimler üzerinde degil, ilkeler üzerinde uzlasmaktir! Kimin kazandigindan çok, kazanan kisilerin genç meslektaslarimiz için ortaya koyacagi samimi tavir degerlidir ve atilacak somut adimlar vazgeçilmez önceligimizdir.

Genç Gazeteciler ne istiyor?

Her seyden önce Gazeteci sayilmak istiyoruz! Aktif olarak gazetecilik meslegini yapan ancak isveren tercihi ile 212’si yapilmayan meslektaslarimizin, Izmir Gazeteciler Cemiyeti’ne üye olabilmesi ve resmi olarak ‘Gazeteci’ sayilabilmesi için Tüzük’te gerekli degisikligin yapilmasini, bu süre zarfinda; pek çok Cemiyet’te örnegi bulunan ‘Fahri Üyelik’ kavraminin kabul edilmesini istiyoruz.

Zaman ve mesai kavrami olmaksizin, özveri ile mesleklerini icra eden sahadaki arkadaslarimizin rahatlikla kullanabilecegi, sehir merkezinde bir Basin Merkezi istiyoruz. Haber yazmak için kafelerden WIFI sifresi dilenmeyecegimiz, tuvaleti kullanmak için restoranlara minnet etmeyecegimiz, meslektaslarimizla sohbet edebilecegimiz, ortak basin açiklamalari için haber kaynaklarimizi davet edebilecegimiz, belki meslek büyüklerimizle söylesebilecegimiz bir merkez yaratmanin, Izmir için çok zor olmadigi kanaatindeyiz.

Cemiyet bünyesinde açilan/ açilacak olan dil kurslarinin yayginlasmasini, bunun yani sira yurtdisi degisim programlariyla, gazeteci arkadaslarimizin farkli ülkelere ‘Misafir Gazeteci’ olarak gönderilebilmesini, bunun süreklilik arz eden bir akademi programina dönüsmesini istiyoruz.

Basta; sahada çalisan gazeteci arkadaslarimiz olmak üzere, hangi sektörde olursa olsun, ‘gazetecilik meslegini temsil eden’ tüm arkadaslarimizin basina gelen olumsuz durumlarda Izmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘eylemci’ bir tavir takinmasini, masa basi açiklamalardan ziyade olayin yasandigi yer ve kurumda fiziki varlik göstermesini istiyoruz. Bu tutumun meslektaslarimiz açisindan moral ve motivasyonu yükseltecegi ve örgütlü mücadeleye duyulan güveni artiracagi kanisindayiz.

Genç meslektaslarimizin, görevlerini yerine getirirken ihtiyaç duydugu ekipmanlarin çalistiklari kurumlar tarafindan karsilanmasini, bu konuda magdur olan arkadaslarimiz için Izmir Gazeteciler Cemiyeti’nin açik destek vermesini istiyoruz. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —