Tarih: 26.03.2022 13:52

GENÇ RESSAMLAR KONAK'TA ÜMRAN BARADAN ANISINA YARISTI

Facebook Twitter Linked-in

Konak Belediyesi’nin, dünyaca ünlü seramik, çini ve resim sanatçisi merhum Ümran Baradan anisina bu yil 9’uncusunu düzenledigi Ümran Baradan Liselerarasi Resim Yarismasi’nin Ödül Töreni Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde gerçeklesti. "Senin Gözünden Izmir” temasiyla gerçeklestirilen yarismada dereceye girenlerin ödüllerini aldigi tören düzenlendi. Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi ögrencilerinin muhtesem konseriyle baslayan ödül töreninde, Ümran Baradan’in yasamini konu alan film gösterimi de yapildi. Konserin ardindan, dereceye giren ögrencilere ödülleri takdim edildi. 


Güzel Sanatlar Liseleri kategorisinde Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi ögrencisi Yagmur Kale birinciligi alirken, Isilay Saygin Güzel Sanatlar Lisesi’nden Aleyna Atakoglu ikinci ve Buse Delfin Bozuk ise üçüncü oldu. Düz Liseler kategorisinde ise Izmir Atatürk Lisesi’nden Aleyna Hata birincilik, Havva Özisbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Dilsah Çetin ikincilik, Karsiyaka Cihat Kara Anadolu Lisesi’nden Sunay Derin Mesirci üçüncülük ödüllerinin sahibi oldu.  Jüri Özel Ödülünü  ise Kolej Karatarakli Anadolu Lisesi ögrencisi Aysu Budak kazandi.

 DERECEYE GIREN ESERLER SERGILENDI

Izmir’deki Güzel sanatlar liseleri ve düz liseler olmak üzere iki kategoride düzenlenen ve yaklasik 200 eserin katildigi yarismanin jürisini ise Sanatçi Akademisyen Prof. Dr. Arif Ziya Tunç, Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarim Fakültesi Resim Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nedret Yasar, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü, Resim Ana Sanat Dali Ögretim Görevlisi Hamdi Gökova, Yasemin Baradan Dündar,  Konak Belediyesi Müzeler ve Sanat Galerileri Koordinatörü Serpil Birsin olusturdu. Birinciler tam, ikinciler yarim, üçüncüler ve Jüri Özel Ödülünü alan yarismaci ise çeyrek altinla ödüllendirildi. Yarismada derece alan resimler ile sergilenmeye deger 40 resmin bulundugu sergi ise Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Fuayesinde bir hafta boyunca açik kalacak.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —