Tarih: 08.06.2022 15:04

GENÇLER "KENTTE ENGEL YOK" DEDI

Facebook Twitter Linked-in


Konak Belediyesi’nin düzenledigi, engellilerin kent kullaniminin kolaylastirilmasi yönünde farkindalik yaratmayi hedefleyen “Kentte Engel Yok” proje yarismasi ödülleri sahiplerini buldu. Liseli gençlerin engelsiz bir kent için hazirladiklari film ve afislerin büyük begeni topladigi törende konusan Baskan Batur, “Engelli bireyler için elimizden gelen her seyi yapmaya çalisiyoruz. Sadece farkindalik yetmez, sürdürülebilir ve erisilebilir bir yasam için mücadele ediyoruz” dedi. 

Konak Belediyesi’nin liselerarasi düzenledigi “Kentte Engel Yok” Proje Yarismasi ödülleri sahiplerini buldu. “Engellilerin Kent Kullaniminin Kolaylastirilmasi” basligi altinda afis, kisa film ve kamu spotu filmi kategorilerinde düzenlenen yarismanin ödül töreni Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Gülriz Sururi Sahnesi’nde gerçeklesti.


Törene ev sahibi Konak Belediye Baskani Abdül Batur’un yani sira Konak Kaymakami Gökhan Görgülüarslan, Kaymakam Refiki Funda Hamza, Konak Ilçe Milli Egitim Müdürü Serdar Simsek, Izmir Büyüksehir Belediye Meclisi Engelsiz Yasam Komisyonu Baskani Dolunay Bayer, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, dereceye giren okullarin ögretmen ve ögrencileri katildi. Ödül törenin yani sira Kültür merkezinin iki fuayesinde Kentte Engel Yok Afis Sergisi ve Görme Engelliler Kent Fotograflari Sergisi açildi.


“FARKINDALIK YARATMAYI HEDEFLEDIK”

Ödül töreninin açis konusmasini yapan Baskan Batur, “Kentte Engel Yok” projesini çok önemsediklerini belirtti. Yarismanin bu noktaya gelmesindeki katkilarindan dolayi Konak Kaymakamina ve Ilçe Milli Egitim Müdürüne tesekkür eden Batur, “Projedeki amacimiz, gençlerin hayata hazirlanmasini kolaylastirmak, kisisel ve sosyal gelisimlerini desteklemek, engelsiz yasam konusunda yeni yaratimlar olusturmak, farkindalik saglamak ve engelli bireylerle kaynastirma saglamak, toplumsal bilinçlendirmeyi artirmak ve yaraticiliklarini deneyimleyebilecekleri ortam saglayarak gençlere destek vermekti. Engellilerin kent kullaniminin kolaylastirilmasi yönünde farkindalik yaratmayi hedefledik.” dedi.

GELENEKSEL HALE GELECEK

Baskan Batur, Konak Engelsiz Yasam Köyü’nü ve buradaki çocuklarin basarilarini anlattigi konusmasinda, sivil toplum kuruluslariyla yaptiklari isbirliklerine de degindi. TÜRGÖK’le “Bir Kitap Bir Dünya” projesini birlikte yürüttüklerini ifade eden Baskan Batur, “Engelli bireyler için elimizden gelen her seyi yapmaya çalisiyoruz. Sadece farkindalik yetmez, sürdürülebilir ve erisilebilir bir yasam için mücadele ediyoruz” dedi.


“Kentte Engel Yok” projesinin örnek olacagini belirten Baskan Batur, yarismayi geleneksel hale getirmek istediklerini de ifade ederek, “Kentte Engel Yok yarismasi üç ayri kategoriye ayrildi. Afis, Kisa Film, Kamu Spotu Filmi dallarinda basarili çocuklarimiz ödüllerini alacaklar. Benim nezdimde bütün çocuklarimiz birincidir. Bu yil ilkini düzenledigimiz yarismayi gelecek yillarda da geleneksel hale getirip sizlerin o güzel fikirlerini almak istiyoruz” diye konustu. 

“GENÇLERE GÜVENIMIZ TAM"

Konusmasini, yarismaya katilan tüm ögrencileri kutlayarak tamamlayan Baskan Batur, gençlere olan güvenlerinin tam oldugunu dile getirdi ve “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Vatanin bütün ümidi ve gelecegi size, geç nesillerin anlayis ve enerjisine baglanmistir’ diyor.  Mustafa Kemal Atatürk, bunu dile getirirken gençlerimizin ülkemizi parlak bir gelecege yöneltecegine bir kez daha inancini ortaya koymustur. Biz de Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinde, onun bize emanet ettigi Cumhuriyet ilkelerine bagli kalarak, sizlerin de ayni anlayisla gelismesi için çalisiyoruz.  Sizlerin de Mustafa Kemal Atatürk’ümüze bagli olarak çok güzel isler yapacaginiza, gelecegi sizlerle örecegimize inancim sonsuz”  dedi.


ÖDÜLLER SAHIPLERINI BULDU

Kentte Engel Yok Projesine Izmir il genelinde 49 lise katilim sagladi. “Engellilerin Kent Kullaniminin Kolaylastirilmasi” basligiyla yapilan yarismaya ise 37 okuldan 71 eser katildi. Üç ayri kategoride beser kisilik ögrenci gruplarinin eserleriyle katildigi yarismada kisa film kategorisinin birincisi Izmir Atatürk Lisesi, ikincisi Bornova Anadolu Lisesi, üçüncüsü ise Nevvar Salih Isgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2. Kampüs ögrencileri oldu. Kamu spotu kategorisinde Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi Gaziemir Kampüsü birinciligi alirken, Atatürk Lisesi ikinci, Buca 85. Yil Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Afis kategorisinde de Cumhuriyet Nevvar Salih Isgören Mesleki Teknik Anadolu Lisesi birincilik ödülünü aldi. Özel Izmir Türk Koleji Büyükçigli Kampüsü ikincilik, Izmir Atatürk Lisesi ise üçüncülük ödülüne hak kazandi. Ayrica, Özel Tani Anadolu Lisesi ögrencileri hazirladiklari kamu spotu filmi ile Engelsiz Kent Mansiyon Ödülünü aldi. Afis tasarimlariyla Özel Ege Lisesi Jüri Özel Ödülünü, Özel Zübeyde Hanim Anadolu Lisesi de Konak Belediyesi Özel Ödülünü aldi.

DANSA VE MÜZIGE ENGEL YOK

Ödül kazananlarin film gösterimlerinin büyük alkis aldigi ödül töreninde Nur Özgül, Yasemin Ugurcan, Mehmet Arik Caner ve Türkseven’den olusan Wheelchair DANC Project’in tekerlekli sandalye üzerinde yaptiklari dans gösterisi büyüledi.


Etkinligin finalinde Nevvar Salih Isgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencisi Muzaffer Sahin, kendi yazdigi Karanlik Sarki ve Kentte Engel Yok adindaki sarkilarini seslendirdi. Sahin sarkilarini söylerken, ekrana Konak Engelsiz Yasam Köyü ögrencileriyle birlikte çekilen klip yansitildi. Klipte yer alan ögrenciler de sahneye çikarak sarkilara eslik etti.   






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —