Gençlik Merkezi'ne 'Atatürk' adi verildi.

Karabaglar Belediye Meclisi'nin nisan ayi ilk oturumunda, Uzundere'de yapimina baslanan Gençlik Merkezi'ne "Atatürk” adinin verilmesi oy birligiyle kabul edildi.

Gündem 3.04.2021 12:23:30 0
Gençlik Merkezi

Toplantida meclis divan katipleri, baskanvekilleri, encümen ve komisyon üyeleri de belirlendi.

Karabaglar Belediye Baskani Muhittin Selvitopu'nun yönettigi toplanti, ana hizmet binasindaki meclis salonunda gerçeklestirildi. Toplantiya CHP Ilçe Baskani Mehmet Türkbay, MHP Ilçe Baskani Latif Alaboga, AK Parti Ilçe Baskan Yardimcisi Emre Külekçi ve AK Parti Ilçe Gençlik Kollari Baskani Sehmuz Yildiz da katildi.

Istiklal Marsimizin kabul edilisinin 100. yili nedeniyle saygi durusu ve Istiklal Marsimizin okunmasiyla baslayan toplantida konusan Baskan Selvitopu, “Ulusal marslar bir ulusun en büyük sembollerinden biridir. Marsimiz ve bayragimiz saygi ve ciddiyetle tüm toplumun kalbinde yerini almistir. Bu duygularla hiçbir maddi karsilik beklemeden Istiklal Marsimizi yazan ve ulusuna armagan eden Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle aniyoruz” dedi.

Gençlik Merkezi yola çikti

Daha sonra belediyenin devam eden proje ve çalismalariyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Baskan Selvitopu, “Mobilyacilar Çiraklik Egitim Merkezi, Nasrettin Hoca Çocuk Bilim Kültür Merkezi, Tahsin Yazici Semt ve Kültür Merkezi projeleri hizla ilerliyor. Bu arada önemli bir projenin de ihalesini gerçeklestirdik. Izmir Büyüksehir Belediyesi’yle birlikte yapacagimiz Karabaglar Uzundere Gençlik Merkezi'nin ihale süreci tamamlandi ve kazanan firmayla sözlesme imzalandi. Firma alanda çalismalara basladi. Yaklasik 30 ay sonra açilisini yapmayi hedefligimiz merkezimiz, Karabaglar'in çok önemli bir ihtiyacini karsilayacak. Basta gençlerimiz olmak üzere tüm halkimiz buradan yararlanacak. Karabaglar’da genç sporcularin yetismesi; onlarin ulusal ve uluslararasi alanlarda basariya ulasmalari için önemli bir islev görecek. Karabaglar için böylesine önemli ve büyük bir yatirimin, simdiden ilçemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Toplantida yapilan oylamada, Gençlik Merkezi’ne “Atatürk” adinin verilmesi teklifi oy birligiyle kabul edildi.

Yatirimlar hiz kesmiyor

Uzundere Mahallesi Meydani ve çevresinin düzenlenmesi için 13 Nisan'da yapim ihalesine çikilacagini belirten Baskan Selvitopu, yarismayla belirlenen Uzundere Cemevi Projesi için de Milli Emlak Genel Müdürlügü'yle görüstüklerini bildirdi. Baskan Selvitopu, 42 dönümlük alan üzerinde yapilacak Karabaglar Kent Meydani'yla ilgili de yargi sürecinin tamamlanmasini beklediklerini vurguladi.

Karabaglar Belediyesi'nin kaziyicisindan serme makinesine kadar asfaltlamayla ilgili gerekli her türlü ekipmani milyonlarca liralik yatirimla ilçeye kazandirdigini bildiren Baskan Selvitopu, “Santiyemizi tüm Karabaglar'i asfaltlayacak potansiyele getirdik” dedi.

Kibar Mahallesi Belediye Hizmet Kompleksi'nin yakinda açilacagini da hatirlatan Baskan Selvitopu, “Büyük bir hizmet binasi oldu. Hem binanin güvenliginin saglanmasi hem de zabitalarimizin sevk ve idaresi açisindan, Zabita Müdürlügümüz burada hizmet verecek. Ayrica siyasi partiler, sivil toplum örgütleri kongrelerini, toplantilarini bu binamizdaki büyük toplanti salonunda rahatlikla yapabilecekler” diye konustu.

‘Pesini birakmayacagiz’

Karabaglar Belediyesi zabitalarina yönelik geçen günlerde yapilan saldiriyi bir kez daha kinayan Baskan Selvitopu, “Hiç kimse devlet kurumlarindan güçlü degildir. Pandemi kosullarinda özveriyle görev yapan personelimize yönelik bu saldirinin pesini birakmayacagiz. Sorumlular hukuk çerçevesinde gerekli cezayi alacak” dedi.

Seçimler yapildi

Meclis toplantisinda, divan katipleri, baskanvekilleri, encümen ve ihtisas komisyonlari üyeleri de seçimle belirlendi.

Murat Baran Uygun, Selami Iyier ve Derya Pala divan katipligine getirilirken, Meclis 1. Baskanvekili olarak Mehmet Aydogan, 2. Baskanvekili olarak da Ibrahim Ulubas seçildi.

Encümen üyeleri Baki Durmus, Servinaz Ömür ve Nedim Topaloglu oldu.





Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °