Tarih: 26.05.2022 15:44

"GLOBAL LIGHTOUSE NETWORK'ÜNE” SEÇILEN STAR RAFINERI DAVOS'TA ÖDÜLÜNÜ ALDI

Facebook Twitter Linked-in


Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) Endüstri 4.0 teknolojilerini üretimde en iyi kullanan tesisleri kabul ettigi “Global Lighthouse Network”üne giren STAR Rafineri, Davos’ta gerçeklesen törenle ödülünü aldi. “Gelecegin Fabrikalari” ligine seçilen STAR Rafineri dünyada bu ödülü alan ilk rafineri oldu.

Azerbaycan Ekonomi Bakani ve SOCAR Yönetim Kurulu Baskani Mikayil Jabbarov, düzenlenen ödül töreninde 2020 yilinda da Petkim’in seçildigi, Endüstri 4.0 teknolojilerini en iyi kullanan tesislerin kabul edildigi Global Lighthouse Network’te yer almaktan büyük mutluluk duyduklarini dile getirdi.

Davos’ta düzenlenen ödül töreninde konusan Mikayil Jabbarov, “SOCAR'in Türkiye’deki grup sirketlerinden Petkim’in ardindan STAR Rafineri’nin de bu ödüle layik görülmesinden dolayi çok gururluyuz. SOCAR'in temel amaci degisen dünyaya uyum saglamakla birlikte bu degisimlere öncülük etmek. Kurumsal stratejimizin Dünya Ekonomik Forumu ve Global Lighthouse Network ile uyumlu olmasindan memnuniyet duyuyoruz” dedi.


ILERI TEKNOLOJI UYGULAYAN SIRKETLER SEÇILIYOR

Global bir enerji sirketi olarak SOCAR, “Yesil Enerji”ye geçis ve ileri teknolojilerin uygulanmasi için var gücüyle çalismaya devam edecegini belirten Mikayil Jabbarov, “SOCAR’in, gelecekte farkli ülkelerdeki diger tesisleriyle de yüksek standartlari karsilayarak Global Lighthouse Network’üne dahil olacagina inaniyorum” diye konustu.

Dünyada yenilikçi dijital uygulamalar standardi konusunda sirketler için karsilastirma ölçütlerini olusturan Global Lighthouse Network, Endüstri 4.0 teknolojilerini süreçlerine en iyi uygulayan sirketlerden olusan saygin bir platform. SOCAR’in Türkiye’deki grup sirketlerinden önce Petkim ardindan STAR Rafineri, sahada yapilan incelemeler ve jürinin degerlendirmeleri sonucunda bu lige girmeye hak kazandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —