Gölcük Yaylasi için "ortak proje” müjdeleri

Gölcük Yaylasi için "ortak proje” müjdeleri

Ödemis'in Gölcük Yaylasi'nda konaklama tesisi sikintisi Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Ödemis Belediyesi'nin ortak hizmet projesi protokolü ile son bulacak. Gölcük Otel'in insaati, ortak çalismayla tamamlanacak.

Ödemis’in turistik degerlerinden Gölcük Yaylasi’nda "esasli tadilat karsiligi uzun süreli kiralama, isletme modeli" ile yenilenmesi için çalismalara baslanan ancak insaat çalismalarinin durmasi sonrasi sözlesmenin iptal edildigi Gölcük Otel’in yeniden turizme kazandirilmasi için Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Ödemis Belediyesi el ele veriyor.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in Ödemis programinda otel insaatindaki son durumu masaya yatirdiklarini ifade eden Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, “Gölcük Otel’in insaatini Baskanimiz Sayin Tunç Soyer’in destekleriyle Izmir Büyüksehir Belediyemiz ile ortak hizmet projesi protokolü imzalayip tamamlayacagiz” dedi.


Bölge turizmine can suyu

Derman belediyeciligi hedeflerinden birisi olarak Ödemis’te turizmi gelistirmek için çalistiklarini aktaran Baskan Eris, “Gölcük Yaylasi, Ege Bölgesi’nin göz bebegi bir merkez. Böylesine kiymetli bir bölgede konaklama tesisinin olmayisinin sikintilarini uzun zamandir yasiyoruz. Belediyemize ait otelin depreme dayaniksiz olusu yüzünden yikilip temeli yeniden atilmasi sonrasi belli bir noktaya kadar ilerleyen insaat çalismalari geçtigimiz aylarda durdu. Belediye olarak firmanin çalismalari tamamlamasi için sürekli yapici sekilde hareket ettik. Gerekli ek süre taninmasina karsin çalismalar yeniden baslayamadi. Gönül isterdi ki insaat hizla ilerlesin. Projede kalan çalismalar Izmir Büyüksehir Belediyemizin destekleriyle tamamlanacak. 74 odaya sahip olacak bu önemli konaklama tesisinin tamamlanmasi turizm hedeflerimiz açisindan çok önemli. Izmir Büyüksehir Belediyemiz ile imzalayacagimiz ortak hizmet projesi protokolü sonrasi yapim ihalesine çikilacak. 

Birgi-Bozdag-Gölcük turizm destinasyonunda Izmir Büyüksehir Belediyemizin de destekleriyle önemli isler basaracagiz. Tarim ve hayvanciligin yaninda kent ekonomimize yeni bir sektör olarak turizmi kazandirmayi hedefliyoruz” dedi.

Gölcük 3. Etap kiyi düzenlemesine Büyüksehir destegi

Izmir Büyüksehir Belediyesi ile güç birligi içerisinde Ödemis’i yarinlara hazirladiklarini kaydeden Eris, “Gölcük Otel’in insaatinin tamamlanmasinin yaninda Gölcük Göl Kenari 3. Etap Rekreasyon Projesi’ni de Izmir Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçirecegiz. Prenses Otel’e kadar olan bölgedeki sahil seridi bölgenin yapisina uygun sekilde yeniden düzenlenecek. Konuklarimizin göl kiyisinin tadini en iyi sekilde çikartacaklari sosyal tesisler ve dinlenme alanlariyla Gölcük’teki turistik zenginligi daha da artirmayi hedefliyoruz. 

Projesi Ödemis Belediyemizce hazirlanan 3. Etap projemizi de yine Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Tunç Soyer’in destekleriyle ortak hizmet projesi protokolü imzalayip uygulayacagiz. 

Gölcük Atiksu Aritma Tesisi için geri sayim

Ayrica Gölcük Yaylasi’nin atiksu aritma tesisi için de yer tespiti yapildi. Kurum görüsleri uzun zamandir bekleniyordu. O süreç de tamamlandi. Imar plan düzenlemeleri yapildiktan sonra kisa süre içerisinde ihaleye çikilacak. Gölcük’ün essiz dogasini da Izmir Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte koruyacagiz. Gölcük gibi bir degerin korunmasina ve turizme kazandirilmasina sundugu katkilardan dolayi Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Tunç Soyer’e tesekkür ediyoruz” dedi.