Gönüllü Zabitamiz Türkiye'ye Örnek Olacak

Gönüllü Zabitamiz Türkiye

Gönüllü Zabitamiz Türkiye'ye Örnek Olacak

Karsiyaka’da ‘Gönüllü Zabita’ dönemi basliyor!

Karsiyaka Belediyesi tarafindan hayata geçirilen ve Izmir’deki yerel yönetimler arasinda bir ilk olan ‘Gönüllü Zabita Projesi’nde basvuru süreci tamamlandi. Doktor, sosyolog ve maliye müfettisi gibi farkli mesleklerden 46 aday, Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay ile tanisma toplantisinda bir araya geldi. Tüm katilimcilara tesekkür eden Baskan Tugay “Projemizi basariyla uygulayacagimiza ve Türkiye’ye örnek olacagimiza inaniyorum” dedi.

BIR AY BOYUNCA EGITIM VERILECEK

Kentlilik bilincini güçlendirmek ve yerel yönetim hizmetlerine halkin katilimini saglamak amaciyla hazirlanan proje; Karsiyaka Belediyesi Zabita Müdürlügü bünyesinde yürütülecek. Gönüllü Zabita Ekibi’ne katilmak için basvuru yapan 46 aday, önümüzdeki günlerde bir aylik egitime alinacak. Egitim süresince adaylara Gönüllü Zabita Yönergesi anlatilacak, çalisma düzeni ile görev ve sorumluluklari aktarilacak.

TESPIT TUTANAGI HAZIRLAYACAKLAR

Aralarinda her yas grubundan; ögrenci, emekli albay, banka müdürü, maliye müfettisi, senarist, doktor, dis hekimi ve sosyolog gibi farkli kesimlerden Karsiyakalilarin bulundugu katilimcilar, egitimin ardindan sinava tabi tutulacak. Sinavi geçen katilimcilara Gönüllü Zabita Karti verilecek. Ekip üyeleri, çevrenin kirletilmesinden kaldirim isgaline kadar, bölgelerinde gördükleri olumsuzluklar karsisinda tespit tutanagi hazirlayarak Karsiyaka Belediyesi Zabita Müdürlügü’ne sunacak. Müdürlük gerekli olmasi halinde cezai islem uygulayacak.

VATANDAS DA YÖNETIME KATILACAK

Proje ile zabita mesleginin halka tanitilmasi, bu meslege iliskin ön yargilarin ortadan kaldirilmasi, zabita hizmetlerinde verimliligin artirilmasi, kent denetimi ile kentlilik bilincinin güçlendirilmesi amaçlanirken; Karsiyakalilarin da bilgi ve birikimleriyle yerel yönetime katki sunmasi saglanacak.

“BIRLIKTE BASARACAGIZ, ÖRNEK OLACAGIZ”

Gönüllü Zabita Ekibi ile birlikte daha düzenli, saglikli ve güzel bir kent yaratmak için çalisacaklarini vurgulayan Baskan Tugay “Ne yazik ki her yerde oldugu gibi Karsiyakamizda da kent düzenini bozan, çevre kirliligine sebep olan, insan sagligini tehdit eden davranislarla karsilasabiliyoruz. Biz bunlarin bazilarini görüyor, bazilarini da göremiyoruz. Bugüne dek bu tip insanlara çok fazla dokunulmamis olsa da artik biz ciddi olarak; bu tür davranislara ceza ile yaklasacagiz. Tabii ki bir taraftan egitim ve bilinçlendirme konusuna da egilecegiz. Gönüllü ekibimizden her zaman dogru, tutarli ve zamanli beyan bekliyoruz. Eger basarili olursak tüm Türkiye’ye yayilacak güzel bir uygulamayi ortaya koymus oluruz. Iyi niyetle çiktigimiz yolda sizlerin de destegiyle basariya ulasacagimiza inaniyorum. Tüm katilimcilarimiza tesekkür ediyorum” dedi.