Görme engelliler okulunda ögretmen veliyi dövdü iddiasi

Görme engelliler okulunda ögretmen veliyi dövdü iddiasi

Izmir Bornava Asik Veysel Görme Engelliler Okulu'nda bir ögretmen, veliden habersiz yüzde 78 görme engelli ögrenciye cep telefonu aldi. Ögretmen, çocuguna cep telefonu alinmasini istemeyen veliyi, müdür yardimcisinin odasinda darp etti. Ege Üniversite

Olay, Bornova Asik Veysel Görme Engelliler Okulu'nda gerçeklesti. Yatili olarak egitim alan kizina oyun oynamasi için tablet aldigini söyleyen veli I.Ö, cep telefonu almadigini söyledi. Kizina cep telefonu almak istememesinin nedenini de açiklayan baba Ö, kizinin basindan geçen olayi özetledi. Baba Ö, " Kizim 6 yasindayken kuzeni tarafindan cinsel istismara ugradi. Biz o zaman annesiyle ayrilma asamasindaydik. Kizim annesinde kaliyordu. Teyzesinin oglu, kizima uzun süre cinsel istismarda bulunmus. Ilk baslarda kizim annesine olayi anlatmis, abim bana böyle seyler yapiyor diye. Ancak annesi, kizima 'sus kizim bunu kimseye anlatma' diyerek olayin üstünü örtmeye çalismis. Annesinden yardim alamayan kizim, okulda huzursuz davranislar sergileyince ögretmeni kizimla konusmus ve olayi ortaya çikardi. Daha sonra Çocuk Izlem Merkezi'nde (ÇIM) ifadesi alinan kizim olayi açik açik alatinca hersey ortaya çikti. Kizimin teyzesinin oglu H.K (20) Izmir Karsiyaka 1. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 30 yil ceza aldi ve su an cezaevinde cezasini çekiyor." dedi.

Su an annesiyle bosanma davalarinin devam ettigini ve kizinin velayetinin kendisinde oldugunu anlatan baba I.Ö, söyle devam etti: "Kizinin cinsel istismarina göz yuman annesiyle benim haberim olmadan konusmasini görüsmesini istemiyorum. Çocugun psikolojisi açisindan bunu ögretmenleri de istemiyor. Kizimin ÇIM'deki ifadeleri kan donduruyor. Ben de bu yüzden annesiyle telefonda görüsmesini istemedigimden kizima cep telefonu almadim. Tablet aldim ki yatili okulda oyun oynasin, bos zamanlarinda vakit geçirsin diye."

Asik Veysel Görme Engelliler Okulu'nda görevli ögretmen E.S'nin olaylari bastan sona bidigini ve daha da ötesi ilk magdur ögrenciyle konusarak olayi ilk ortaya çikarak kisi olduguna dikkat çeken baba Ö, "Bu olayi bastan sona bilen ögretmen E.S'nin kizima cep telefonu alarak annesiyle konusmasinin önünü açmaya çalismasini anlayamiyorum." diye konustu.

Okula gidip kizini ziyaret ettiginde cep telefonunu gören baba I.Ö, bunu kimin aldigini sorunca ögretmeni E.S'nin aldigini ögrendi ve telefonu kizindan aldi. Ögretmen E.S, babaya telefonla ulasarak iddiaya göre, 'Sen hirsizsin benim telefonu geri getir' dedi. Baba I.Ö, bir gün sonra telefonu okula götürdü. Okul müdür yardimcisinin odasinda otururken ögretmen E.S, odaya girdi ve veli I.Ö'ye 'sen hirsizsin, hirsiz hirsiz' diye hakaret etti. Baba I.Ö de, 'ben hirsizsam senin cep telefonun kizimda ne ariyor' diyerek karsilik verdi. Iddiaya göre, ögretmen E.S, önce hakaret ettigi veli I.Ö'ye saldirdi ve Ö, koltugun üstüne düstü. Ögretmenlerin ve müdür yardimcisinin gözü önünde gerçeklesen olayin ardindan Ege Üniversitesi Hastanesi'ne giden baba I.Ö, darp raporu aldi ve karakola giderek sikayetçi oldu.

Baba Ö, ögrenci velisine saldirarak hakaret eden bir ögretmenin kizinin da okudugu hassas bir okulda görev yapmasini istemedigine dikkat çekti.