Göttingen Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Metin Tolan seçildi

Göttingen Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Metin Tolan seçildi

Almanya'da Türk kökenli fizikçi Prof. Dr. Metin Tolan, Göttingen Üniversitesi Rektörlügüne seçildi

Göttingen Üniversitesinden yapilan yazili açiklamada, üniversite senatosunun Tolan'i oy birligiyle rektör seçtigi, üniversitesinin mütevelli heyetinin de bunu onayladigi belirtildi.

GÖREVINE ILKBAHARDA BASLAYACAK

Tolan'in görevine ilkbaharda baslayacagini kaydedildi. Rektör seçilen Prof. Dr. Metin Tolan da kendisine duyulan güvenden dolayi mutlu oldugunu belirterek, "En iyi üniversitelerden birinin rektörlügüne seçilmek büyük bir onurdur. Üniversiteyi ilerideki görevlere hazirlamak için daha çok çalisacagiz" dedi.

Senato Sözcüsü Prof. Nicolai Miosge, Metin Tolan’i rektörlügüne seçilmesinden dolayi tebrik etti.

METIN TOLAN KIMDIR?

Babasi Türk, annesi Alman olan ve 1965’te Schleswig-Holstein eyaletinin Oldenburg in Holstein kentinde dogan Tolan, Kiel Üniversitesinde Fizik ve Matematik egitimi aldi ve 1993’te doktor unvanini elde etti. Bir süre ABD’de arastirmalar yapan Tolan 1998’de deneysel fizik dalinda Kiel Üniversitesinde doçent oldu.

2001’de Dortmund Teknik Üniversitesinde deneysel fizik dalinda profesörlüge baslayan Tolan 2004-2008 yillarinda Dortmund Teknik Üniversitesi Fizik Bölümünde dekanlik, 2008-2020 yillari arasinda rektörlük kurulu üyeligi ve rektör yardimciligi yapti. (AA)