GÖZLER ASGARI ÜCRET TOPLANTISINDA

GÖZLER ASGARI ÜCRET TOPLANTISINDA

7 milyon çalisanin merakla bekledigi asgari ücret zammi için Asgari Ücret Tespit Komisyonunun bugün 3. toplantisi yapilacak.Türkiye Isveren Sendikasi Konfederasyonunun (TISK) ev sahipliginde baslayan toplanti öncesi TISK Baskani Özgür Burak Akkol'da

Isçi, isveren ve hükumet temsilcilerinden olusan komisyon, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalismalari kapsaminda bugün üçüncü kez toplandi. Çalisma Genel Müdürü Nurcan Önder'in baskanligindaki toplantida, Çalisma Genel Müdürlügü ve TÜIK'ten gelecek veri ve raporlar görüsülecek. Bu raporlarin ardindan, isçi ve isveren tarafinin pazarlik sürecindeki ilk rakamlari da telaffuz etmesi bekleniyor.

ASGARI ÜCRETTE ILK AÇIKLAMA

TISK Baskani Özgür Burak Akkol, "Bizim için önemli bir süreç. Çok mesakatli bir süreç yönetiliyor. On binlerce satir verileri analiz ediyoruz. Kamu, meslek örgütleri, sivil toplum örgütlerinin tek tek görüslerini aliyoruz. Bu sene isveren fedakarlik yapsin, kamu destek versin, çalisanlarin da rizasiyla 3'lü imza arayisindayiz. Hizli bitirmek istiyoruz. Devletimizin isverene verecegi tesviklerin, çalisanlara yapilabilecek birtakim vergi indirimlerinin oyunu çok rahatlatacagini düsünüyorum. Özellikle vergi indirimi ve tesvik konusu burada belirleyici olacaktir" dedi.