GÖZLER BU GÜNKÜ KABINE TOPLANTISINDA.KIRA DÜZENLEMESI, ELEKTRIK, SU VE DOGAL GAZ FATURALARI MASADA!

GÖZLER BU GÜNKÜ KABINE TOPLANTISINDA.KIRA DÜZENLEMESI, ELEKTRIK, SU VE DOGAL GAZ FATURALARI  MASADA!

GÖZLER BU GÜNKÜ KABINE TOPLANTISINDA.KIRA DÜZENLEMESI, ELEKTRIK, SU VE DOGAL GAZ FATURALARI MASADA!

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 'Kiralarda da düzenlemeye gidiyoruz.' açiklamasinin ardindan milyonlarca vatandas Kabine toplantisina kilitlendi. Kira düzenlemesiyle ilgili detaylar ortaya çikarken elektrik, su ve dogal gaz faturalariyla ilgili de bir çalismanin gündemde oldugu ögrenildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 'Kiralarda da düzenlemeye gidiyoruz. Kabine Toplantisi'nda ele alacagiz' sözlerinin ardindan milyonlarin gözü toplantiya çevrildi. CNN Türk Ankara Editörü Kivanç El, "Kira müjdesi ne anlama geliyor, düzenleme kime, nasil destek saglayacak?" sorularinin ayrintilari açikladi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Gaziantep’te Düzbag Içme Suyu Isale Hatti ve Doganpinar Baraji Açilis Töreni’nde, "Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onlari da kisa zamanda büyük ihtimalle kabine toplantimizin ardindan açiklayacagiz" açiklamasi gündem yaratti. Milyonlarca vatandas "Kira yardimi mi geliyor? Kira düzenlemesi neyi kapsiyor?" sorularina yanit ararken; elektrik su ve dogal gaz faturalari için de bir çalisma oldugu ögrenildi.

CNN TÜRK editörü Kivanç El, canli yayinda yaptigi açiklamada 'kira düzelemesi'nin detaylarini aktardi.

El, konuyla ilgili haberinde su ifadelere yer verdi:

Cumhurbaskani Erdogan vermisti mesajini. 'Üretimi ve istihdami saglamak için her türlü destegi sagladik, kiralarda da düzenlemeye gidecegiz' dedi.

Peki bu düzenlemede neler var? Bunun detaylarini baktik. Öncelikle sunu belirtelim. Cumhurbaskanligi Kabinesi Toplantisinda kiralarla ilgili düzenlemeler gündeme gelecek.

ESNAFIN TALEPLERI MASADA

Esnaf temsilcileri bir süre önce hem Hazine ve Maliye Bakani hem de Ticaret Bakani ile görüsmeler gerçeklestirmisti. Bazi talepleri vardi.

Bu taleplerin basinda da kira ve fatura destegi geliyordu. Iste bu talepler degerlendirildi.

GÖZLER KABINE TOPLANTISI'NDA

Kabine Toplantisi'na sunulacak. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde esnaf biliyorsunuz dükkanlarini geç açiyor ve erken kapatiyor.Bazi esnaf siftah bile yapamiyor. Bu yönde sikintilari var. Ancak kiralar isliyor, faturalar gelmeye devam ediyor.

ELEKTRIK, SU VE DOGAL GAZ FATURALARIYLA ILGILI ÇALISMA

Elektrik, su ve dogal gaz faturalari devam ediyor. Bunlarin ödemeleri var. Peki beklentide çalismada ne var?

Esnafin sadece kira giderleri degil faturalari ile ilgili de destek verilmesi gündemde. Bir kisminin hibe olabilecegi bir kisminin kredi seklinde verilebilecegi degerlendiriliyor.

GELIR KAYBINA GÖRE

Bu konuda bakanligin çalismalari var. Burada esnafin yasadigi gelir kaybina göre desteklerin de verilebilecegi ifade ediliyor.

Pandemi bitene kadar bu desteklerin verilmesi planlaniyor. Tabi esnaflarin kira sözlesmelerindeki ücretlerinin bir kismi hibe edilebilir, bir kismi uzun vadeli krediler ve faizsiz desteklerle kredilerle saglanabilir. Bunlar masada olan basliklar.

Bunlar kira gelirlerine göre belirlenecek. Yani esnafin ne kadar ödemesi var? Bunlara göre bir oran belirlenecek. Bu oranlara göre de desteklerin hibelerin verilmesi planlaniyor.