GRUSÇU'DAN ‘ADA BEBEK' DAYANISMASI

Izmir'de, 15 aylik SMA hastasi Ada Dalarslan için düzenlenen bagis kampanyasina CHP Konak Ilçe Baskani Çagri Grusçu da destek verdi.

Güncel 11.04.2021 19:13:48 0
GRUSÇU

Izmir’de bir markette yönetici olarak çalisan Koray Dalarslan ve anaokulu ögretmeni Burçin Dalarslan çiftinin 15 aylik kizi Ada’ya, 8 aylikken SMA Tip 2 teshisi konulmustu. Gerçeklestirilen bagis yayininda Dalarsan çifti, Ada’nin yurt disindaki gen tedavisiyle sagligina kavusabilecegini belirtti. Ancak minik Ada'nin sagligina kavusabilmesi için sadece bir kaç ayi kaldi ve bunun yaninda tedavinin maliyeti çok yüksek. Toplamda 2.4 milyon dolar, yani 18 milyon lira gereken tedaviyi gerçeklestirebilmek için minik Ada’nin ailesi bagis kampanyasi baslatti. 

GRUSÇU: SOSYAL DEVLET KAVRAMINI YÜCELTMEMIZ LAZIM

Bagis kampanyasina Izmir’in kalbi konumundaki Konak’ta Cumhuriyet Halk Partisi Ilçe Baskanligi görevini sürdüren Çagri Grusçu’nun katilarak destek olmasi büyük takdir topladi. Katildigi bagis yayininda konusan basarili Baskan; “Her anne ve baba çocugunun gülmesini, kosmasini, eglenmesini ister ama agir bir maliyeti, üstelik orta gelirli veya düsük gelirli bir ailenin önüne koydugunuz zaman bunun altindan kalkmasi mümkün degil, bu anne ve baba için gerçekten ciddi bir yikim.”dedi. Baskan Grusçu; “Hükümet mensuplari SMA hastasi çocuklarimizi ve ailelerini yillardir oyaliyorlar. Oysa sosyal devlet sorun çözen devlettir. Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu’nun da dedigi gibi, sosyal devlet dedigimiz kavrami aslinda yüceltmemiz lazim. Bu kavramin ne kadar degerli oldugunu eger genis kitleler ögrenmek istiyorlarsa aslinda sizin yasadiginiz drami görmeleri lazim. 83 milyonluk bir Türkiye, devasa bir Türkiye, bütçesi olan, geliri olan, imkanlari olan güçlü bir Türkiye’yiz. Eger bu büyük ülke 1300 SMA hastasina bakamiyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir.” diye konustu. 

AYDINLIK BIR GELECEKTE BULUSACAGIZ

“Ben ilçemizde yasayan Ada bebege acil sifalar diliyor; ailesine büyük bir dayanismayla aydinlik bir gelecekte bulusacagimizin sözünü veriyorum” dedi. Destek yayinini düzenleyen Pelin Uzun, Altinay Görmüs ve Sevda Keskin Akman’a tesekkür eden Grusçu, “Ada Bebek iyi olacak. Inaniyorum ki, sorunsuz bir Türkiye'de yine hep birlikte bir araya geliriz” seklinde konustu.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °