GRUSÇU'DAN KONAK MECLISINE ‘EMNIYET' TESEKKÜRÜ

Konak Belediye Meclisi, uzun yillar atil durumda bulunan ve 2014 yilinda Maliye Hazinesi'ne devredilen eski Sümerbank fabrikasina ait araziye Izmir Il Emniyet Müdürlügü Hizmet Binasinin yeniden yapimi için imar plani degisikligini onayladi. Alinan kar

Güncel 23.05.2021 19:30:14 0
GRUSÇU

Konak Belediye Meclisinin Mayis ayi olagan ikinci oturum toplantisinda 2000 yilinda Özellestirme Yüksek Kurulu tarafindan egitim hizmetlerinde kullanilmak kaydiyla Izmir Il Özel Idaresine devredilen ancak uzun yillardir atil durumda bulunan Konak Ilçesi Umurbey Mahallesi'ndeki eski Sümerbank fabrikasina ait araziyle ilgili önemli bir adim atildi. 2014 yilinda Il Özel Idarelerinin kapatilmasiyla Maliye Hazinesine devredilen ancak çivi çakilmayan araziye 30 Ekim'de gerçeklesen Izmir depreminde zarar gören ve yeni hizmet binasi arayisi içinde olan Izmir Il Emniyet Müdürlügü'nün kullanimi kaydiyla imar plani degisikligini onayladi. Böylece Izmir Il Emniyet Müdürlügü yeni hizmet binasi, eski Sümerbank fabrikasinin bulundugu Umurbey Mahallesi'ndeki 45 bin metrekarelik arazide yükselecek.

“CHP Meclis Grubumuzla yekvücut olduk.”

Alinan bu karardan ötürü memnuniyetini dile getiren CHP Konak Ilçe Baskani Çagri Grusçu, kararin alinmasinda emegi geçen Konak Belediye Baskani Abdül Batur, Imar Komisyonu Üyeleri ve Konak Belediye Meclis Üyelerine tesekkür etti. Konak Belediyesi CHP Meclis Grubu’nun devlet kurumlarimizin daha saglikli ortamlarda çalismasi için fikir birligi içinde oldugunu belirten Grusçu, “Ilçe baskani olarak partimizin meclis grubunun da baskaniyim. Belediye baskanimizla uyum içinde çalisiyoruz ve özellikle hizmet konusunda asla ayrim yapmiyoruz. Bu uyum meclis grubumuza da yansiyor. Devletimizin hizmet üreten kurumlarinin daha saglikli ortamlarda görevlerini sürdürebilmeleri için tedbir almak öncelikle CHP meclis grubunun hassasiyet duyacagi bir konudur. Bu yüzden CHP’li belediye meclis grubumuz her zaman oldugu gibi bu kararda da yekvücut olmustur. Son meclis grup toplantimizda birlik içinde aldigimiz kararin belediye meclisine de yansimasindan memnuniyet duyduk.” dedi.

“Konak Meclisimize tesekkür ederim.”

Atil durumda bulunan Sümerbank tesisleriyle ilgili 2018 yilinda basin açiklamasi gerçeklestirerek tesisin kamunun yararina kullanimina dikkat çektiklerini belirten Grusçu, "O zaman da dile getirmistik. Son derece kiymetli olan ve Cumhuriyet'in mirasini tasiyan bu arazi, kamunun yarari için kullanima açilmalidir demistik. Gerek yerel yönetimlerimizin gerekse devlet kurumlarimizin atil vaziyette kalmis bu tür tesis ve arazilerin kamu yararina açilmasi konusunda önü açilmalidir. Bu nedenle Konak Belediye Meclisimizce atilmis olan bu adim son derece kiymetli ve önemlidir. Ülkemizin her kösesinde gece gündüz fedakarca görev yaparak milletimiz için her zaman huzur, güven ve sefkat kapisi olan Emniyet Teskilatimizin rahatlikla çalisabilecegi bir ortamin hazirlanmasina vesile olduklari için Konak Belediye Baskanim Abdül Batur’a, karari oybirligiyle meclis gündemine tasiyan Imar Komisyonu baskan ve üyelerine ve siyasi parti ayrimi yapmaksizin tüm Konak Belediye Meclisi Üyelerine çok tesekkür ediyorum. Izmir Il Emniyet Teskilatimiza hayirli olsun. Izmir’de huzurlu ve güvenli bir yasamin teminati olan emniyetimize Rabbim zeval vermesin.” diye konustu.

Kiliçdaroglu’nun sözlerini hatirlatti

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun devletin kurumlarina iliskin sözlerini de hatirlatan Grusçu, “Devletimizin kurumlari yasamali ve en iyi imkanlarla donatilmalidir. Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu’nun da ifade ettigi gibi devletimizin kurumlari liyakatle ve ciddiyetle yönetilmelidir. Osmanli’dan bu yana gelenekleriyle yasayan devletimizin kaynaklarinin israfi önlenmelidir. Bunun için Cumhuriyet Halk Partisi olarak her türlü tedbiri almaya, devletimizin degerlerini korumaya ve özen göstermeye devam edecegiz.” seklinde konustu.

Uyum içinde bir Konak

Konak Belediye Baskani Abdül Batur’un göreve geldigi günden bu yana Konak’ta çok önemli hizmetler gerçeklestirdigini belirten Grusçu, devlet kurumlariyla uyum içinde çalisan ve hizmette ayrim gözetmeyen bir anlayisla görevini sürdürdügünü söyledi. Grusçu “Konak’ta göreve basladigi ilk günden bu yana kimseyi ayristirmadan hizmetlerini sürdüren belediye baskanimiz Sayin Abdül Batur, devletimizin kurumlariyla da uyum içinde çalisiyor. Partimizin yerel yönetimlerdeki yedi temel ilkesini tam anlamiyla yerine getiriyor. Partimizin anlayisini sahaya yansitan degerli belediye baskanimiza uyum içinde bir Konak yarattiklari için tesekkür ediyorum.” ifadelerini kullandi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °