Tarih: 01.10.2021 12:27

GÜÇLÜ TOPLUMLAR ENERJISINI KADINLARDAN ALIR

Facebook Twitter Linked-in

 

Kadinlarin mühendislik alaninda daha fazla yer almasi ve erkek egemen sektörlerde de esit kosullarda temsilini hedefleyen “Türkiye’nin Mühendis Kizlari (TMK)” projesinin kapsami, SOCAR Türkiye’nin katkilariyla bu yil daha da genisledi. Üniversitelerin bilgisayar, çevre, elektrik-elektronik, endüstri, insaat ve makine mühendisligi bölümlerinde okuyan ögrencilerin kabul edildigi projeye, SOCAR Türkiye’nin sagladigi desteklerle bu sene kimya mühendisligi egitimi alan ögrenciler de basvurabiliyor. 


Mühendislik fakültelerinin ilgili bölümlerinde 1,2 ve 3. siniflarda okuyan kiz ögrencilerin yararlanabildigi projeye basvurular ise 10 Ekim’de sona eriyor. E-Bursum portali üzerinden kayitlarin sürdügü proje hakkinda detayli bilgi için https://www.turkiyeninmuhendiskizlari.com/ ve sosyal medya hesaplari da ziyaret edilebiliyor.   

 

ONLINE EGITIMLER, MENTORLUK VE STAJ OLANAKLARIYLA ÇOK YÖNLÜ DESTEK

 Limak Vakfi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, Millî Egitim Bakanligi ve Birlesmis Milletler Kalkinma Programi paydasliginda 2015 yilinda bu yana yürütülen projenin kapsami, SOCAR Türkiye’nin kimya mühendisligi egitimine saglayacagi katkilarla daha da genisledi. Gelecegin kadin mühendislerine burs destegi yaninda kisisel ve mesleki gelisim programlari da sunulan projede SOCAR Türkiye, burs imkânindan yararlanacak ögrencilere online egitimler, mentorluk ve staj olanaklariyla çok yönlü destek verecek.


GÜÇLÜ TOPLUMLAR ENERJISINI KADINLARDAN ALIYOR”


“Türkiye’nin Mühendis Kizlari” projesine katilimlarini degerlendiren SOCAR Türkiye Iletisim ve Kamu Iliskileri Baskani Mikayil Yusifov, “Cinsiyet esitliginin önündeki bariyerlerin kalkmasi, kadinlarin sosyal yasamin her alaninda daha görünür olmalari toplumlar için büyük bir kazançtir. SOCAR Türkiye olarak güçlü toplumlar yaratmada kadinlarin rolünü biliyor ve sosyal yasamda kadinin temsiliyetini artirmanin önemine yürekten inaniyoruz. Hassasiyetle sahiplendigimiz bir alan olan bu konuda, bu yilin basinda BM Küresel Ilkeler Sözlesmesi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi ve Kadinin Güçlenmesi Birimi ortakliginda olusturulan Kadinin Güçlendirilmesi Prensipleri'ne (WEP) imza atmistik. BM Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari arasinda yer alan ‘Nitelikli Egitim’ ve ‘Toplumsal Cinsiyet Esitligi’ hedefleri dogrultusunda kadinin toplumda ve is hayatinda güçlendirilmesine yönelik çalismalarimiz ve sivil topluma desteklerimizi sürdürüyoruz. Gelecegin nitelikli mühendislerinin yetisecegi “Türkiye’nin Mühendis Kizlari” projesinde yer alarak bu konudaki duyarliligimizi bir kez daha göstermis olduk. Gururla yer aldigimiz bu anlamli projenin, toplumsal cinsiyet esitligine yönelik farkindaliga büyük bir katki yaptigina inaniyorum.” seklinde konustu.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —