Tarih: 20.03.2021 15:28

GÜÇLÜ VE ÖZGÜR KADINLARIN KAZANDIGI HAKLARI SAVUNACAGIZ!

Facebook Twitter Linked-in

Basin açiklamasinda "Anayasamizin yüce Meclisimize tanidigi yetki ve sorumluluklar geregince kabul edilen Istanbul Sözlesmesi’nin bir gece yarisi karariyla gayrimesru sekilde ortadan kaldirilmasinin kabul edilebilir bir yani bulunmuyor." diyen Efes Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel sözlerine söyle devam etti.

"Türkiye kadin hareketinin uzun yillardir sürdürdügü mücadele sonucunda kabul edilen, tek gayesi kadinlari koruyarak kadin-erkek esitliginin saglanmasi olan Istanbul Sözlesmesi, uluslararasi bir insan haklari sözlesmesidir. 

Iktidara düsen görev, toplumun ezici bir çogunlugunun açikça destekledigi bu sözlesmeyi hayata geçirerek görevini yerine getirmesiyken, erkek siddetinin kollanmasinin ve kadinlarin devlet tarafindan korunmaz hale gelmesinin önünü açan bu iptal karari gayrimesrudur. 

Ortada ne zaman nereden gelecegi belli olmayan ve kamu düzenini bozan bir erkek siddeti vardir. Kamu otoritesi, Türkiye’de çok yaygin bir sekilde görülen ve toplumsal infiale sebep olan bu siddet sarmalina son verecek tüm tedbirleri alarak,  siddeti ulusal ve uluslararasi yasalara, sözlesmelere uygun bir sekilde durdurmalidir.

Türkiye kadin hareketi ve erkek siddetine karsi mücadele eden her yastan her kimlikten on milyonlarin talebi bu yöndedir; kadinlarin esitlik ve özgürlük mücadelesi bu gayrimesru gece yarisi iptal kararina ragmen büyüyerek devam edecektir. Istanbul Sözlesmesi’ni yasatacagiz!





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —