Gültepe'ye meydan parki

Gültepe

Gültepe Meydani, Konak Belediyesi'nin baslattigi yenileme ve düzenleme çalismasi ile bastan yaratiliyor. Gültepelilerin talepleri dogrultusunda yapilan çalismalar tamamlandiginda meydan, artan yesil alani, yenilenmis oturma ve dinlenme alanlari, çocuk

Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri, Gültepe Meydani’nda düzenleme ve yenileme çalismasi baslatti. Gültepelilerden gelen talepler dogrultusunda yapilan düzenleme sonunda meydan, artan yesil dokusu ve dinlenme alanlari ile bölge halkinin keyifle kullanacagi bir parka dönüsecek. Yapilan çalismalara en çok sevinenler ise çocuklar olacak. Gültepe Meydani, çocuklarin neseli kahkahalarinin duyulacagi bir oyun parkina da kavusacak. Bölgenin kentsel dönüsümüne uygun olarak düzenlenen Gültepe Meydan Parki, bölgenin degerine deger katacak.  

En çok çocuklar sevinecek

Toplam 1.100 metrekarelik bir alan üzerinde yer alan Gültepe Meydani’nda, bölge halkindan gelen talep dogrultusunda yenileme çalismasi basladi. Bölgede ihtiyaç duyulan çocuk oyun alani için Gültepe Meydan Parki içerisinde 350 metrekarelik bir alan tamamen çocuklar için ayrildi. Zemini kauçuk malzeme ile kaplanana alana ilçedeki diger parklardaki gibi çocuklarin severek kullandigi, eglenceli ve modern oyun gruplari monte edilecek. Gültepe Meydan Parki, yeni düzenleme ile çocuk kahkahalarina ev sahipligi yapacak, yasayan bir alana dönüsecek. 

Her seyi ile yepyeni 

Çalismalar dahilinde, çocuk oyun alaninin yani sira yapilan düzenlemeler ile alan adeta bastan yaratilacak. 450 metrekarelik yesil alanda çim serimi yapilacak, yesil dokunun korunmasi için altyapi olusturularak otomatik sulama tesisati dösenecek. Aydinlatma ekipmani tamamen yenilenerek parkin daha aydinlik ve görünür olmasi saglanacak. Tüm banklar ve çöp kovalari yenilenecek, yeni oturma ve dinlenme alanlari olusturulacak. Alanin giris ve çikislarinda da düzenleme yapilarak daha erisilebilir bir hale getirilecek. Gültepe Meydan Parki düzenlemesi ile birlikte alani çevreleyen kaldirimlar da yenilenecek. Öte yandan meydanin simgesi haline gelen Atatürk Heykelinin de boya ve bakimi yapilacak. Mustafa Kemal Atatürk, Gültepe Meydan Parki’nda Gültepelileri selamlamaya devam edecek.