GÜLÜMSEYEN INSANLARIN ENGELSIZ KENTI ÇIGLI

Çigli Belediyesi öncüllügünde toplumun tüm kesimlerine yönelik esit ve hak temelli politikalar hayata geçirilmeye devam ediyor.

Yerel 3.12.2021 15:58:13 0
GÜLÜMSEYEN INSANLARIN ENGELSIZ KENTI ÇIGLI

Baskan Utku Gümrükçü’nün öncülügünde toplumun tüm kesimlerine yönelik esit ve hak temelli politikalarin hayata geçirildigi Çigli’de, engelli vatandaslarin hayatlarini kolaylastiracak hizmet ve projeler hiz kesmeden devam ediyor.

Çigli Belediyesi tarafindan ''Gülümseyen Insanlarin Engelsiz Kenti'' sloganiyla dezavantajli gruplar için çalismalarini sürdürüyor. 2021 yilinda engelli vatandaslara gida desteginden kisisel temizlige, ev temizliginden hijyen kiti destegine, ulasimdan sosyal aktivitelere kadar birçok farkli alandaki hizmetler için çözüm üretildi.

 KONUSMA VE DIL TERAPISI SÜRÜYOR

Dogustan konusamayan ve konusma zorlugu çeken vatandaslara yönelik baslatilan uygulama kapsaminda, 2021 yili içerisinde 91 kisiye konusma ve dil terapisi hizmeti saglandi. Alaninda uzman terapistlerin esliginde basvuruda bulunan vatandaslarin evlerinde düzenlenen seanslar, Covid-19 tedbirleri dogrultusunda gerçeklestiriliyor.

ÇÖLYAK HASTALARI UNUTULMADI

Tasidiklari genetik Çölyak ve Fenilketonüri hastaligindan ötürü beslenme konusunda sikinti yasayan vatandaslar için içerisinde; glüten  Içermeyen un, misir unu, burgu makarna, arpa sehriye, köftelik bulgur, yüksük çorba, toros çorba, kakaolu kek ve kurabiye bulunan 155 adet gida kolisi dagitildi.


Gümrükçü ögrencilerle bulustu

3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde Çigli Belediyesi bünyesinde kurs alan engelli ögrenciler ile Çigli Atatürk Kapali Spor Salonu’nda bir araya gelen Baskan Utku Gümrükçü, “Engelli bireylerimizin sosyallesmeleri için yüzme, tenis, hemsball ve boccia alanlarinda kurslar düzenliyoruz. Harmandali Spor Salonu’nda hafta içi her gün engelli çocuklara yönelik düzenledigimiz ‘Özel Çocuklar Spor Saatinde’ uzman egitmenlerimiz gün boyunca çocuklarla bire bir olarak ilgileniyor. Pelikan Sosyal Tesislerimizde bulunan Evka-2 Spor Salonumuzda Down sendromlu kardeslerimize yönelik haftada 2 gün zumba dersleri düzenleniyor. Egitmenlerimizin önerileriyle çocuklarimizi yetenekli olduklari branslara yönlendiriyoruz. Son olarak, Down Sendromlu kardesimiz Sanem Kaya Para Taekwondo alaninda Izmir Sampiyonu olarak hepimizi gururlandirdi” dedi.

Baskan Gümrükçü: “Yalniz ve çaresiz hissettirmeyecegiz”

Çigli’yi herkes için yasanabilir kilmak amaciyla çalismalarini sürdürdüklerini ifade eden Baskan Gümrükçü, “Çiglimizde ikamet eden dezavantajli vatandaslarimizi yalniz ve çaresiz hissettirmemek adina özveriyle çalisiyoruz. Her türlü ihtiyaçlarini en kisa sürede karsilamaya gayret ediyoruz. Çigli’yi, engelli vatandaslarimizin kimsenin ihtiyacina gerek duymadan güvenli, huzurlu ve mutlu bir sekilde yasayacagi modern bir kent haline getirene kadar durmaksizin çalisacagiz. 3 Aralik Dünya Engelliler Günü vesilesiyle herkesi engelli vatandaslarimizin haklari konusunda duyarli olmaya davet ediyorum” ifadeleriyle sözlerini tamamladi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °