Gündüz saklanan "mikrop imalathanesine” gece baskini

Gündüz saklanan "mikrop imalathanesine” gece baskini

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Gündüz saklanan "mikrop imalathanesine” gece baskini

Buca Belediyesi, sagliksiz kosullarda üretim yapan kaçak tatli imalathanesine baskin yapti. Gündüz baskinindan saklanmaya çalisan tatliciya gece suçüstü yapan zabita ekipleri, gördükleri manzara karsisinda soke oldu.  Küflü ürünlerden kirli tezgâhlara kadar hijyeni hiçe sayarak ürettigi ürünleri Izmir’de çogu pastaneye piyasa degerinin altinda satan imalathane, ekiplerce mühürlenirken ürünleri imha edildi.

Çocuklar basta olmak üzere tüm hemsehrilerinin sagligini korumak için çalismalarina ara vermeyen Buca Belediyesi, tatli ve pastane denetimlerini sadece bayram öncesinde degil, yil boyunca gerçeklestirmeye devam ediyor.  

Yürütülen çalismalar kapsaminda Buca Belediyesi Zabita Müdürlügü’ne bagli ekipler, Buca ilçesi basta olmak üzere Izmir genelinde çok sayida pastane ve tatliciya üretim yaptigi öne sürülen merdiven alti tatli imalathanesinin pesine düstü.

GÜNDÜZ SAKLANDILAR GECE YAKALANDILAR
Ekipler yaptiklari arastirma sonrasinda Buca Seyhan Mahallesi’nde sanayi oto tamircilerinin oldugu bölümde yer alan bir imalathaneyi mercek altina alarak Buca Gida Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügü yetkilileri ile baskin yapti. Uygunsuz kosullarda üretim yapan isletme çalisanlari, imalathane içinde saklanarak ilk baskindan kurtulmaya çalisti. Isçilerin gündüz imalathaneyi kilitleyerek çalisma yürüttüklerini tespit eden zabita ekipleri, gece ani baskinla imalathaneye suçüstü yapti.

HIJYEN DISINDA YOK YOK
Yapilan baskinda Suriye uyruklu kaçak isçi çalistiran isletmenin hiçbir hijyen önlemi almadan tepsi tepsi tatli üretimi yaptigi tespit edildi.  Isçilerin son kullanma tarihi geçmis ve mensei belli olmayan ürünlerle eldivensiz, önlüksüz, kirli kiyafetlerle üretim yaptigina sahit olan ekipler, gördükleri manzara karsisinda soke oldu. 

MIKROP IMALATHANESI
Isletmede yapilan denetimde,  tatli yapiminin hammaddesi olan çok sayida ürünün masa altlarinda, açik alanda tutuldugu gözlemlendi.  Tuvalet yaninda, kir tutmus tezgâh ve kazanlarda açik bir sekilde üretim yapan isletme; küflü malzemeler, kirli kaplar, sagliksiz ürünler, açik çöp kutulari, açikta unutulmus bayat ürünler, yerde tutulan pismis ürünler, ruhsatsiz ve izinsiz isletme gibi çok sayida husus nedeniyle yasal islem uygulanarak mühürlendi.

IMHA EDILDI
Baskinin ardindan imalathanedeki insan sagligini tehlikeye atacak tüm malzemeler ve imal edilen ürünlere sayilarak el kondu. Sagliksiz ürünler Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin çöp transfer merkezinde imha edilerek piyasaya sürülmesi engellendi.

UCUZ TATLIYA DIKKAT
Isletme sahibi hakkinda yasal islem baslatilirken imalathanenin Izmir genelinde çok sayida pastane ve tatliciya piyasa degerinin altinda çok sayida ürün temin ettigi tespit edildi. Yetililer ise vatandaslari, baklava benzeri ürünler basta olmak üzere ucuz fiyata satilan ve belgeleri eksik olan isletmelerden alisveris yapmamalari konusunda uyardi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °