Tarih: 07.06.2021 18:51

'GÜVENILIR GIDAYA ULASMANIN TEK YOLU NÜFUS ARTISININ DURDURULMASIDIR!'

Facebook Twitter Linked-in

"Insanligin dogumundan ölümüne kadar vazgeçilemez en önemli seydir gida. Dogadan elde ettigi ya da kendi imkânlari ile ürettigi yiyecekler ve içecekler yine çok önemli parçamiz olan sagligimizi etkilemektedir. Hepimiz yasamak için gidaya, saglikli olabilmek için de güvenli gidaya ihtiyaç duyariz.

Bugün dünyanin hem uzun hem de saglikli toplumlarini, insanlarini inceledigimiz zaman dogal beslenmenin ön planda oldugunu görmekteyiz. Doganin bizler için sundugu tüm besinler aslinda yeterli ve güvenlidir. Ancak tüm dengelerin bozuldugu, deger yargilarinin degistirildigi, insanlarin zorunlu olan temel ihtiyaçlari üzerinden rant elde edilmeye baslandigi günümüz dünyasinda ne yazik ki ilk önce kaybettiklerimiz GÜVENILIR GIDA ve SAGLIGIMIZDIR.  Bununla birlikte, dünyamizin kontrol altina alinmazsa çok ciddi tehlikelere sebep olabilecek en büyük gerçekliklerinden biri olan nüfus artisinin, güvenilir gidaya erisimde olumsuz anlamda ciddi bir rolü mevcuttur. Milyarlarca insan vücutlarinin aktif ve saglikli bir yasam sürmek için ihtiyaç duydugu besinlerin eksikligini çekmektedir. Dünya’da 820 milyonu askin insan açlik çekerken, 670 milyondan fazla yetiskin, 120 milyon erkek ve kiz çocugu (5-19 yas arasi) obez; 40 milyonu askin çocuk ise fazla kiloludur. Ayni zamanda, dünyada kisi basina su tüketimi yilda 800 m3 civarindadir. Dünya nüfusunun yaklasik %20'sine tekabül eden 1,4 milyar insan yeterli içme suyundan yoksundur ve 2,3 milyar insan saglikli suya hasrettir. 

Kontrolsüz nüfus artisi,

- Tüketici durumda olan çocuk yastaki nüfusu ve tüketimi artirir

- Artan nüfusu beslemek için topragin asiri kullanilmasi toprak erozyonunu hizlandirir.

- Çesitli çevre sorunlarini da ortaya çikarir.

Kanser hastaliklarinin çig gibi artis gösterdigi ülkemizde her sene 200 bini askin yeni kanser vakasi görülmekte ve ne yazik ki her gün yaklasik 400 kisiyi bu hastaliklar sebebi ile kaybetmekteyiz. LÖSEV Lösemili Çocuklar Saglik ve Egitim Vakfi olarak Lösemi ve tüm kanser hastaliklarina neden olan faktörler arasinda ilk sirada kanserojen beslenmenin yer aldigini her firsatta ve her platformda israrla dile getiriyoruz. Özellikle çocuklarimiz tarafindan tüketilen gidalardaki tarim ilaci kalintilari, kimyasal katkilar, kizartmada kullanilan zehirli etilen dioksit gazi ve raf ömrü uzasin diye gidalarin üzerine sürülen parafin kanserojenlerin basinda geliyor. Bunun yani sira yine çocuklarimizin çok sevdikleri çikolata, seker, sakiz, yogurt gibi gidalara ilave edilen renk, tat ve koku veren kimyasallar, asiri ve hizli kizartilan cips ve hamburger gibi yiyecekler ile katkili tüm besinler lösemiye davetiye çikariyor.

Zirai mücadele ilaçlarinin içerisindeki zehirli maddeler insan vücuduna; deri, agiz ve solunum yolu ile girerken, sebze ve meyvelerde kullanilan kimyasal ilaçlar, ürün üzerinde kalinti birakmaktadir. Bazi ilaçlar ise sistemik ilaçlar olup, bitkilerin genetik sistemine sirayet etmektedir. Ilaçlarin kullanimi sirasinda insanlara verdigi zararlar çok çesitlidir. 

LÖSEV olarak hayatimizi çocuklarimiza adayip %100 basari hedefi ile onlara hayat vermeye odaklanirken diger yandan lösemi ve kanser canavarini önlemek için savasiyoruz... Amacimiz sadece lösemi ve kanser olan çocuklarimizi sagliklarina kavusturmak degil, saglikli bireylerin de kanser olmasini önlemektir. Kanseri önlemenin yolu saglikli beslenmeden, saglikli beslenmenin yolu ise dogal tarim uygulamalari ile elde edilmis meyve ve sebzelerden ve katiksiz dogal besinlerden geçiyor. 

BM ECOSOC Danismanlik Statüsüne sahip bir STK olarak, çocuklar basta olmak üzere herkesi uyarma ve koruma misyonumuz çerçevesinde örnek olarak dogal tarim ürünleri yetistiriyor ve saglikli dogal gida seçenekleri sunuyoruz.  “Gida Güvenligi Herkesin Isidir” mottosuyla yola çikarak kollari sivamis olan bizler, LÖSEV Seferihisar Çiftligi’nde üretilen, Akredite LÖSEV Gida Laboratuvarlari’nda test edilip dogalligi onaylanan tarim ilaçsiz, kimyasal katkisiz ve parafinsiz mandalinalarimizla saglikli beslenmenin kanserle mücadeledeki önemini vurgulayan bir farkindalik hareketi baslatmis bulunuyoruz. 

BM’nin Dünya Gida Güvenligi Günü kapsaminda baslattigi farkindalik hareketine LÖSEV olarak destek veriyor ve "Saglikli yarinlar için simdiden güvenli gida tüketelim" çagrisinda bulunuyoruz. "





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —