Haciömerli Mahalle Projeleri Tüm Hiziyla Sürüyor

Karanfil Sokak Mahalle Parki'nda sona gelindi. Köy Kahvesi ve Köylü Pazari'nda ise çalismalar sürüyor.

Çevre 26.06.2021 17:52:09 0
Haciömerli Mahalle Projeleri Tüm Hiziyla Sürüyor

Aliaga Belediyesi’nin mahalle projeleri kapsaminda yer alan Haciömerli Karanfil Sokak Mahalle Parki’nda sona gelinirken ‘Köy Kahvesi ve Köylü Pazari’nda çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. 

Haciömerli Mahallesi merkezi sokaklarindan olan Karanfil Sokak’ta bitme asamasina gelen mahalle parki, çocuklar basta olmak üzere tüm mahalle sakinlerinin keyifle vakit geçirebilecegi yesil alana kavusturuldu. Toplam 1.550 metrekare alana sahip parkin 1.000 metrekaresi yesillendirilirken alana mezem, kazayagi, çinar ve süs kirazi gibi bitkilerle görsel bir zenginlik kazandirildi. Park alanina iki adet kamelya, çocuklar için oyun grubu, spor yapmak isteyen büyükler için de dis mekân fitness aletleri yerlestirildi. 

MISAFIRLER BURAM BURAM IMBATI HISSEDECEK

Izmir-Çanakkale yolu üzerinde bulunan Haciömerli Mahallesi’nin bir turizm noktasina dönüstürülmesi amaciyla hayata geçirilen ‘Köy Kahvesi ve Köylü Pazari’nda ise altyapi çalismalari sürüyor. Belediye ekipleri, 2.100 metrekarelik alana sahip terasli köy kahvesini dinlenmek ve buram buram imbati hissetmek isteyenler için vazgeçilmez bir adrese dönüstürüyor. Haciömerli Köy Kahvesi, bulundugu konum itibariyle misafirlerine Antik Gryneion kenti manzarali, gerçek bir temasa sunuyor. Dogal köy ürünlerinin satisa sunuldugu bir yer haline getirilecek ‘Haciömerli Köylü Pazari’ ise Haciömerli’de üretilen sebze, meyve gibi tarimsal ürünlerin yani sira kadinlarin el emegi ürünlerinin satisa sunulacagi bir pazar olacak. 

ÇESITLI BITKI TÜRLERIYLE ZENGINLESTIRILDI

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’in talimatlariyla baslatilan Haciömerli Karanfil Sokak Mahalle Parki’nda son rötuslarin yapildigini belirten Park ve Bahçeler Müdürü Adil Çaglar, “Parkin içinde iki adet kamelyanin yani sira çocuklar için oyun gruplari, yetiskinler için fitness gruplari yer aliyor. Parkimizi yaparken 98 metrekare baski beton, 307 metrekare normal beton, 421 metrekare de bordur kullanildi. 172 metrekare kauçuk zemin dösendi. 30 bin adet mezem bitkisi, 10 bin adet kazayagi, 11 adet çinar ve 5 adet süs kirazi bitkisinin dikimini yaptik” dedi. 






Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °