Hafta sonu sokaga çikma yasagi var mi? 1 Haziran milat oldu

Hafta sonu sokaga çikma yasagi var mi? 1 Haziran milat oldu

Hafta sonu sokaga çikma yasagi var mi? 1 Haziran milat oldu

Hafta sonu sokaga çikma yasagi olacak mi? Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanliginda toplanan Cumhurbaskanligi Kabinesi toplantisi sona erdi. Cumhurbaskani Erdogan toplanti sonrasi açiklamalarda bulundu. Sehirler arasi seyahat kisitlamasi 1 Haziran'dan itibaren tamamen kaldirildi. Erdogan ayrica 1 Haziran itibari ile lokantalar ve kafelerin açilacagini da duyurdu. Bu hafta sonu 15 ilimizin sinirlari içinde bulunan vatandaslarimizin sokaga çikmalari kisitlandirildi.

arabya'daki Huber Köskü'nde gerçeklestirilen kabine toplantisi sonrasi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, yaklasik 1 aydir normallesme takviminde yer alan hususlari, gelismeleri yakindan takip edip her hafta peyderpey açikladiklarini belirterek, bu hafta alinan yeni kararlari söyle siraladi

SEHIRLER ARASI SEYAHAT KISITLAMASI KALDIRILDI 

Sehirler arasi seyahat kisitlamasi 1 Haziran'dan itibaren kaldirilmistir. Olumsuz bir durum görmememiz halinde yeniden getirebiliriz.

KAMU PERSONELI NORMAL MESAIYE BASLAYACAK 

Idari izinde bulunan veya esnek çalisma sistemine dahil olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibariyla normal mesaiye baslayacak. Kronik hastaligi bulunan kamu hastalarinin durumlari degerlendirilecek.

Kresler ve gündüz bakim evlerinin tamami 1 Haziran'da açilacak.

Kresler ve gündüz bakim evlerinin tamami 1 Haziran'da açilacak.

18 YASA INDIRILDI 

3 kavram çok önemli: maske mesafe ve temizlik. 20 yas altiyla ilgili sokaga çikma uygulamasini da 18 yasa indiriyoruz. 0-18 yas grubunun tamami, çarsamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasinda sokaga çikma sinirlamasina tabi olmayacak.

Sürücü kurslari, benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren hizmet verebilecek.

RESTORANLAR AÇILIYOR 

1 Haziran itibariyle Restoran, kafe, pastahane, çay bahçeleri ve kaplica türü isletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 20'ye kadar hizmet vermeye baslayacak. Eglence ve nargile mekanlari bu kapsamin disindadir.

Yol güzergahlarindaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye baslayacak. Sokaga çikma kisitlamalarinin bazilarini bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz.

PLAJLAR FAALIYETE GEÇIYOR 

Plajlar, milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri, 1 Haziran'da onlar da açiliyor.

Hayvan satis yerleri 1 Haziran'dan, hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek.

Deniz turizmi, balikçiligi ve tasimaciligi ile ilgili sinirlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldirilmistir.

Gençlik merkezleri, kütüphaneler 1 Hazarin'dan itibaren sartlar dahilinde açilacaktir.

SOKAGA KISITLAMASI BU HAFTA SONU DA DEVAM EDECEK 

Içisleri Bakanligi, 81 Il Valiligine “Sokaga Çikma Kisitlamasi” ile ilgili genelge gönderdi. Genelgeye göre, sokaga çikma kisitlamasi öncesinde 29 Mayis Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemisçiler saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edebilecek. Sokaga çikma kisitlamasi oldugu cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapildigi firin veya unlu mamul ruhsatli is yerleri ile bu is yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrica tatli üretiminin yapildigi/satildigi is yerleri açik olacak.

Erdogan, normallesme süreci kapsaminda alinan yeni kararlari açikladi 

Cumhurbaskanligi Kabinesi’ni toplantisi sonrasi açiklamalarda bulundu. Erdogan, normallesme süreci kapsaminda alinan yeni kararlari açikladi.