HAFTA SONU ÜLKE GENELINDE YAGIS BEKLENIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlügü tahminlerine göre haftasonu ülkemiz genelinin çok bulutlu, Güney Ege hariç tüm yurtta yagmur ve kar yagisi bekleniyor.

Gündem 17.12.2021 10:33:40 0
HAFTA SONU ÜLKE GENELINDE YAGIS BEKLENIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Güney Ege ile Antalya, Burdur ve Isparta çevreleri hariç tüm yurdun yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; kiyi kesimler ile Dogu Akdeniz ve Güneydogu Anadolu’da yagmur ve saganak, yagis alan diger yerlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi bekleniyor. Yagislarin; Düzce, Zonguldak, Bartin, Batman, Siirt ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli yagmur ve saganak, 900 metre üzeri rakimli kesimlerde kuvvetli karla karisik yagmur ve yer yer yogun kar seklinde olmasi bekleniyor.


HAVA SICAKLIGI: Dogu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi, bati bölgelerde mevsim normallerinin altinda, dogu bölgelerde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Dogu kesimlerde kuzey ve kuzeybati, diger kesimlerde güney ve güneybati yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLI YAGIS UYARISI: Yagislarin; Düzce, Zonguldak, Bartin, Batman, Siirt ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli yagmur ve saganak, 900 metre üzeri rakimli kesimlerde kuvvetli karla karisik yagmur ve yer yer yogun kar seklinde olmasi beklendiginden vatandaslarin ani sel, su baskini, heyelan, yagis aninda kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayina bagli olarak ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi uyarisi yapildi.

BAZI ILLERIMIZDE HAVA DURUMU;

ISTANBUL °C, 6°C

IZMIR°C, 14°C

ANKARA °C, 4°C

ZONGULDAK °C, 7°C

ANTALYA °C, 16°C

DIYARBAKIR °C, 10°C

ERZURUM °C, 2°C

TRABZON °C, 12°C


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °