HAFTALIK ORTALAMA 47,9 SAAT ÇALISIYORUZ

HAFTALIK ORTALAMA 47,9 SAAT ÇALISIYORUZ

HAFTALIK ORTALAMA 47,9 SAAT ÇALISIYORUZ

Ülkelere göre haftalik çalisma saatleri belli olurken, Türkiye’nin 47,9 saat ile birinci siraya yerlestigi görüldü. Kolombiya’da da haftalik çalisma saati 47,9 olarak görülürken, Türkiye’ye ilk siradan eslik ettigi kaydedildi. 2019 yilinin basindan bugüne kadar çalisma saatleriyle alakali çikan basin haber adedi ise 4 bin 536 olarak gözlendi.

Çalisma saatleri ile alakali basina yansiyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve PRNet’in dijital basin arsivinden derledigi bilgilere göre bu yil çalisma saatleri ile alakali basina 4 bin 536 haber yansidigi görüldü. Bu rakam geçen yil ise 6 bin 224 olarak kayitlara geçti. Haber basliklari incelendiginde de Finlandiya’da önümüzdeki yildan itibaren geçerli olacak “çalisanlarin mesaisini kendi belirleyecek” olmasi bizimde gündemimizde yer aldi. Bununla birlikte temel egitimini tamamlanmis çocuk isçilerin çalisma sürelerinin basinda konusuldugu kaydedildi.

TÜRKIYE ILK SIRADA

Indy100 veri bilgilere göre, ülkelere göre haftalik çalisma saatleri belli oldu. Böylelikle Türkiye’nin haftalik 47,9 saat çalisarak listenin birinci sirasina yerlestigi görüldü. Kolombiya’da da haftalik çalisma saati 47,9 olarak görülürken, Türkiye’ye ilk siradan eslik ettigi kaydedildi. Haftalik çalisma saati ile ilk 5’e giren diger ülkeler ise sirasiyla; Meksika ( 45,2 saat) , Kosta Rika (44,9 saat ) ve Sili (43,4 saat) oldu. Listede yer alan diger ülkeler ise Güney Afrika, Israil, Polonya, Macaristan, Portekiz, Çekya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan ve Letonya olarak siralandi.