HAFTASONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

HAFTASONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlügü'nün tahminlerine göre haftalardir yurtta kendini gösteren yagisli ve soguk günler hafta sonu mola verecek. Sicakliklar yükselise geçerken yagislar dar bir alanda etkili olacak.

Meteoroloji, hafta sonunda dair hava durumu tahminlerini yayinladi. Yayinlanan tahminlere göre yurtta geçtigimiz günlere nazaran daha sicak bir hava hakim olacak. Marmara, Ege ve Bati Karadeniz’de parçali bulutlu bir hava bekleniyor. Istanbul’da sicakliklar 10 dereceye yaklasacak. Yagislar sadece Türkiye’nin kuzeydogu bölgesinde etkili olacak.

YAGISLAR YER YER KUVVETLENECEK

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçali çok bulutlu; Marmara’nin dogusu, Iç Ege, Karadeniz, Iç Anadolu, Dogu Akdeniz, Dogu Anadolu’nun kuzey ve dogusu ve Güneydogu Anadolu ile Isparta çevrelerinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor.


Kiyilarda ve Güneydogu Anadolu’da yagmur ve saganak, diger yerlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde görülecek yagislarin Dogu Karadeniz kiyilari ile Sirnak’in dogusu, Van’in güneyi ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmasi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Dogu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip egimli bölgelerde çig riski bulunmaktadir. Iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi bekleniyor.