HAFTASONU IZMIR'E KAR YAGISI BEKLENIYOR

HAFTASONU IZMIR

Ülkemizi etkisi altina alan soguk hava dalgasi ve kar yagisi haftasonu da devam edecek. Haftasonu Izmir'de kar yagisi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Orta Karadeniz kiyilari, Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu'nun güneydogusu, Güneydogu Anadolu'nun dogusu ile Sinop, Agri ve Igdir çevrelerinin karla karisik yagmur ve kar yagisli, gece saatlerinden itibaren Izmir, Aydin, Mugla çevreleri ile Manisa'nin güney kesimlerinin saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; gece saatlerinden sonra Aydin'in kiyi kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Dogu Anadolu’nun dik yamaçlarinda çig tehlikesi bulunmaktadir. Kuzey, iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi ile birlikte pus ve yer yer sis görülecegi tahmin ediliyor. Rüzgar'in Dogu Akdeniz'in iç kesimleri, Iç Anadolu'nun güneydogusu ile Dogu Anadolu'nun batisinda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/ sa) olarak esecegi tahmin ediliyor.


Ege Bölgesi'nde havanin parçali ve az bulutlu, zamanla kiyilari ile gece saatlerinden sonra bölge genelinin çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Izmir, Aydin ve Mugla çevreleri ile Manisa'nin güney kesimlerinin saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin gece saatlerinden sonra Aydin'in kiyi kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olmasi bekleniyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer sis ve pus olayi bekleniyor.

Izmir için 5 günlük hava durumu tahmini ;

20 Ocak 2022 Persembe günü yagmurlu, sicaklik 9

21 Ocak 2022 Cuma günü hafif yagmurlu, sicaklik 8

22 Ocak 2022 Cumartesi günü az bulutlu, sicaklik 3

23 Ocak 2022 Pazar günü karla karisik yagmurlu, sicaklik 1

24 Ocak 2022 Pazartesi günü az bulutlu, sicaklik 3