HAKKARI'YE ÇIG, IZMIR' E ATES DÜSTÜ!

Milli Savunma Bakanligi yaptigi açiklamada "Çig düsmesi sonucu 2 personelimiz çig altinda kaldi.

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
HAKKARI

Hakkari'den kahreden haberi MSB duyurdu. Milli Savunma Bakanligi yaptigi açiklamada "Çig düsmesi sonucu 2 personelimiz çig altinda kaldi. Çig altinda kalan personelden biri  sehit oldu" ifadelerine yer verdi.

Hakkari'nin Semdinli ilçesinde çig düsmesi sonucu 1 asker sehit oldu, 1 asker ise araniyor.

Milli Savunma Bakanligi'ndan yasanan aci olaya iliskin açiklama yapildi.

Açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Hakkâri/Semdinli bölgesinde bulunan bir üs bölgemizin kar nedeniyle kapali yolunun açilmasi için yürütülen çalismalar sirasinda çig düsmesi sonucu 2 personelimiz çig altinda kalmistir. Bir personelimiz yarali olarak Yüksekova Devlet hastanesine kaldirilmis, bir personelimizi arama/kurtarma çalismalari devam etmektedir. Yaralanan personelimiz Yüksekova Devlet Hastanesinde yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak 26 Aralik 2020 tarihinde sehit olmustur. Bizleri derin bir aci ve üzüntüye bogan bu olayda hayatini kaybeden aziz sehidimize Allah´tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahli Kuvvetleri ile asil milletimize bassagligi ve sabir dileriz."

ARAMA KURTARMA ÇALISMALARINI VALI AKBIYIK KOORDINE EDIYOR

Hakkari Valiliginden yapilan açiklamada, Semdinli'de bulunan üs bölgesinin kar nedeniyle kapanan yolunun açilmasi için çalisma gerçeklestiren askeri is makinesinin üzerine çig düstügü belirtilerek, iki askerin çig altinda kaldigi ifade edildi.

Olay yerine bölgede bulunan hudut birlikleri, Hakkari JAK Timi ve AFAD personelinin hizla intikal ettirildigi bildirilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Bir personelimiz agir yarali olarak kurtarilarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldirilmis, yapilan tüm müdahalelere ragmen sehit olmustur. Su an itibariyla olay yerinde Hakkari Valisi Idris Akbiyik koordinasyonunda Hakkari, Van, Erzurum AFAD ekipleri, Hakkari JAK timi olmak üzere 37 uzman personel, hudut ve jandarma komando birlikleri tarafindan çig altinda kalan diger personelimizi arama kurtarma çalismalari devam etmektedir. Sehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahli Kuvvetleri ile asil milletimize bassagligi ve sabir dileriz."

Izmir'e sehit atesi düstü!

Kar altindan yarali olarak kurtarilan Uzman Çavus Mehmet Onur Özbent (30), kaldirildigi Yüksekova Devlet Hastanesi'nde doktorlarin müdahalesine ragmen sehit oldu. Ailesinin üç çocugundan en küçügü olan Uzman Çavus Özbent'in Izmir Torbali ilçesindeki baba ocagina aci haber ulasti. Sehidin baba evi ve bulundugu sokaga Türk bayraklari asildi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °