HANGI ILLERDE OKULLAR AÇILACAK!

HANGI ILLERDE OKULLAR AÇILACAK!

HANGI ILLERDE OKULLAR AÇILACAK!

Son dakika haberleri: Milli Egitim Bakani açikladi! Bazi illerde okullar açilacak mi?

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk yaptigi son dakika açiklamasinda 'Bizim bazi illerimiz de hiç vaka yok. Bazi illerimiz de çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalismamiz var. Tasiyicilik faktörü üzerinden de bakmak lazim. Eger illere göre okullarin açilimi olursa buna da haziriz' dedi.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Mehmet Acet'in sundugu Baskent Kulis programinda gündeme dair açiklamalar yapti. Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk'un açiklamalarindan satir baslari;

Dünya genelinde okullarin açilis raporlarini takip ediyoruz. Türkiye'nin saglik açisindan verilerin neler gösterdigi bilim kurulunun neler söyleyecegi sadece Türkiye'nin iyilesmesi yetmiyor. Hepsini analiz ediyoruz.

Bizim için 1 Haziran hedef. Hayatin normallesmesini istiyoruz. Bilimin bir yol göstericiligi var. Bilim kesinlikle açilamaz derse okullarin açilmasi Eylül'e kalir. Ya da kismi kismi açilmalar olabilir. Seçeneklere bakiyoruz. Listelerimizi olusturduk. Milli Egitim Bakanligi bunu tek basina karar almiyor. Cumhurbaskanimizin liderliginde Saglik Bakanligi Içisleri bakanligi hep beraber karar aliyoruz.

EGER ILLERE GÖRE OKULLARIN AÇILIMI OLURSA...

Bizim bazi illerimiz de hiç vaka yok. Bazi illerimiz de çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalismamiz var. Tasiyicilik faktörü üzerinden de bakmak lazim. Eger illere göre okullarin açilimi olursa buna da haziriz. Okula dönüsten sonraki bir yilin her anlamda hazirligini yapiyoruz. Velilerin endiselerini dikkate aliyoruz. Ögrencilerden okullarin açilmasi yönünde talep aliyoruz.

Simdi yeniden motive olma zamani yeniden yükselme zamani. Yapay zeka temelli akilli destek sistemi getirdik. Her bir çocuga özel rehberlik sistemi gelistirdik.

LGS NASIL OLACAK?

Her ögrenci kendi okulunda sinava girecek. Biliyorsunuz LGS'de bir ilk olacak bu. Kendi ögretmenleri olmayacak ama bildigi bir okul olacak. Her ögrenci 1 veli ile gelirse ya da hiç gelmezse okullarin bahçesi ne durumda 45 dakikalik ara var bu ara nasil yönetilecek? LGS konusunda il il özel çalismalar yapiyoruz.

20 BIN ÖGRETMEN ATAMASI

Hakli olarak beklenti içerisindeler fakat bizim bir atamayi gerçeklestirmemiz için bir ögretmenin sinifi olmasi ögrencilerinin olmasi lazim ama su an yok. Bir gün ögretmenlige baslamis olsaydi atama tamamlanmis olacakti. Okul açildiginda hemen baslayacaklar.