Hastaneler için önemli 'Haziran' hazirligi!

Hastaneler için önemli 'Haziran' hazirligi!

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Hastaneler için önemli

Cumhurbaskanligi’nin normallesme takvimine göre 1 Haziran’dan itibaren hastanelerde uygulanan salgin tedbirlerinin gevsetilmesi planlaniyor.

Plana göre pandemi hastanelerinin sayisi kademeli olarak azaltilacak, diger hastanelerhazirandan itibaren koronavirüs öncesindeki gibi hasta kabul edebilecek.

Cumhurbaskanligi’nin bakanliklarla dinamik sekilde izledigi koronavirüs planina göre saglik sistemindeki normallesmenin haziranda baslatilmasi öngörülüyor. Saglik sisteminin normallesmetakvimine göre, 1 Haziran’dan itibaren pandemi hastanelerinin sayisi kademeli olarak azaltilacak. Sadece Istanbul ve Ankara gibi vaka sayilarinin nispeten fazla oldugu illerde pandemi hastaneleri olacak.

HIJYEN DESTEGI TALEBI

Salgin döneminde nakit akisinin bozulduguna dikkat çeken saglik sektörü ise Cumhurbaskanligi’ndan ve Saglik Bakanligi’ndan SUT fiyat artislarinin her yil makul düzeye endekslenmesini, 3 aylik dönem için geçmis bir yilin SGK faturalarina göre ödeme yapilmasini ve hijyen tedbirleri nedeniyle artan giderler için destek istedi. Hijyen tedbirleri nedeniyle giderlerin arttigini belirten sektör temsilcileri, düsmeyen aylik cari giderler nedeniyle destek talep etti. Sektör temsilcileri, hükümetten mart, nisan, mayis ayini kapsayan 3 aylik dönemde SGK prim ödemelerinin issizlik fonundan karsilanmasini, 3 aylik dönem için geçmis bir yilin ortalama SGK faturasinin global bütçe olarak belirlenip ödenmesini, SUT fiyat artislarinin her yil makul bir artisa endekslenmesini ve COVID-19 sürecinde yerli malzeme üretiminin tesvik edilmesini istedi. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °