Hayvanseverler Pako'daki can dostlarla bulustu Patilere el verdiler

Hayvanseverler Pako

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Pako Sokak Hayvanlari Sosyal Yasam Kampüsü'ndeki can dostlari hayvan severlerle bulusturdu.

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Pako Sokak Hayvanlari Sosyal Yasam Kampüsü’ndeki can dostlari hayvan severlerle bulusturdu. “Patilere el ver” sloganiyla düzenlenen etkinlikle yaklasik 100 gönüllü Pako’daki misafirleri yikadi, taradi, tirnaklarini kesti ve gezdirdi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in hayvan haklari odakli yaklasimi kapsaminda Bornova Gökdere’de hizmete alinan Pako Sokak Hayvanlari Sosyal Yasam Kampüsü sira disi bir etkinlige ev sahipligi yapti. “Patilere el ver” sloganiyla düzenlenen etkinlikte yaklasik 100 hayvansever can dostlari yikadi, taradi, tirnaklarini kesti ve gezdirdi. 

“Onlarin mutlulugu için elimizden geleni yapiyoruz”

Izmir Büyüksehir Belediyesi Veteriner Isleri Sube Müdürü Umut Polat, Pako Sokak Hayvanlari Sosyal Yasam Kampüsü’ne sadece barinak misyonu yüklemediklerini, burada ayni zamanda sokak hayvanlarina yönelik farkindalik merkezi bulundugunu söyledi. Toplumun bu konuda bilinçlendirilmesine yönelik egitimlerin de düzenlendigini anlatan Umut Polat, “Bu egitimlerin bir ayagini da bugün yapiyoruz. Sicak mevsimde, burada misafir ettigimiz sokak canlilarinin serinlemesi için banyo senligi düzenledik. Bugünkü etkinlik ayni zamanda onlarin sahiplendirilmesini artiracak bir faaliyet. Etkinlige katilan gönüllülerimiz sayesinde yurttaslarin da bilinçlenmesine katki sunacagimizi düsünüyorum” dedi.


“Sokaktaki canlara karsi hassas olunmali”

Etkinlige katilan Alican Tiryaki, sokak hayvanlari için bir sey yapmak istediklerini belirterek, “Burada oldugum için kendimi çok iyi hissediyorum. Onlara faydamiz dokunabildiyse ne mutlu. Herkesin sokaktaki canlara karsi daha hassas olmasini bekliyoruz. Özellikle sicak havalarda sokak hayvanlari için bir kap mama ve su koyarsak çok iyi olur” dedi. Hayvanlari çok sevdigini belirten Dila Gider de onlarla ilgilenmek için burada olduklarini söyledi.

“Onlar benim için yasami ifade ediyor”

Tenzile Ünlü ise onlarin sadece yemek veya barinma ihtiyaçlarinin bulunmadigini, sevgiye de ihtiyaç duyduklarini ifade ederek, “Biz de bu ihtiyaçlarin tümünü karsilamak istiyoruz. Belediyenin gönüllülerle isbirligi yapmasi çok motive edici. Bunun devam etmesini istiyoruz” diye konustu.

Neslihan Alagöz de Pako’daki can dostlarinin yasam sartlarinin oldukça iyi olduguna deginerek  “Elimizden geldigi kadar onlarin ihtiyaçlarini karsilamak için buradayiz. Su an yikama, tarama yapiyoruz. Tirnaklarini kesiyoruz. Ve bunlari eglenerek yapiyoruz. Hayvanlar benim için yasami ifade ediyor. Bir kedi ve köpegim var. Onlar benimle uyudugunda, onlarin kalp atisini hissettigim zaman, bizlerden farkli olmadiklarini, hatta onlarla insanlardan daha üstün yanlarinin oldugunu görüyorum” dedi.  


 “Can dostlarimiz yalniz degil”

Etkinlige Pako’daki hayvanlarin kendini daha iyi hissetmesi için katildigini belirten Ezgi Inan da sunlari anlatti: “Yalniz olmadiklarini, onlari sevdigimizi bilmeleri ve o sevgiyi tadabilmeleri için geldik. Bu kadar gönüllü ile bir arada olmak da çok iyi. Hem aramizdaki gönüllülük iliskisini güçlendirmek hem hayvanlara fayda saglayabilmek adina bu etkinlik önemli” dedi.