Tarih: 20.01.2022 12:42

HAZIR GIYIM SEKTÖR IHRACATI 14,8 MILYAR DOLARA ULASTI

Facebook Twitter Linked-in

 16-18 Subat tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezi’nde gerçeklesecek LifeStyle Türkiye 2022 Kadin Hazir Giyim Fuari, Türkiye ekonomisine katki saglamasi açisindan önemli bir konumda bulunuyor.Federal Fuar ve Kongre Yönetimi tarafindan 6. kez düzenlenen fuar,  sektörde katma degerli ihracat yapan firmalar ve ilk defa yurt disina ihracat yapacak firmalar için de büyük önem arz ediyor.

KAPASITE KULLANIMI YÜZDE 80,97’YE ULASTI

Açiklanan verilere göre, Türkiye’den Almanya’ya yüzde 11,9 oraninda artisla 2,5 milyar dolarlik ihracat gerçeklestirilirken, Ispanya’ya yüzde 37,2’lik artisla 2 milyar dolarlik ve Ingiltere’ye yüzde 23,2’lik artisla 1,5 milyar dolarlik ihracat yapildi. Sektörün kapasite kullanim orani ise 2021 yilinin ayni ayinda yüzde 80,97’e ulasti.

16 BIN’IN ÜZERINDE YENI TASARIM VE KOLEKSIYON ‘UN SERGILENECEGI FUAR SEKTÖRE YÖN VERECEK

Kadin hazir giyim sektörü, dünyanin en hizli gelisen, üretim ve tüketim pazari konumunda bulunuyor. Türkiye, bu sektörde üretim ve tüketim konularinda dünyanin lider ülkeleri arasinda yer aliyor. Bu kapsamda, 6.si düzenlenen fuar sektördeki tasarimci, üretici, toptanci ve magaza zincirlerini bir çati altinda birlestiren en büyük uluslararasi fuar olma özelligi tasiyor.


2022 Ilkbahar – Yaz koleksiyonlarinin ilk defa sergilenecegi fuarda, 110 üretici firma, 150’den fazla marka ve yurt disindan davet edilen 4500 magaza, butik ve toptancinin bir araya gelmesi planlaniyor. Sektördeki ihracatin, magazalasmanin ve markalasmanin yolu olan fuar ile katilimci firmalar, 16 binin üzerinde yeni tasarim ve koleksiyon sergileyecek.

100 MILYON DOLARIN ÜZERINDE IHRACAT BEKLENIYOR

Türkiye’nin çesitli bölgelerinde üretim yapan firmalar ile 56 ülkeden beklenen yogun ziyaretçinin kisa sürede bir araya gelme firsati bulacagi fuarda, bu sezon 100 milyon dolarin üzerinde ihracat gerçeklestirilmesi bekleniyor.

Subat’in 3. haftasi düzenlenecek olan Fuari, ABD, Almanya, Irak, Iran, Lübnan, Ürdün, Filistin, Kuveyt, Katar, BAE, Rusya, Hollanda, Azerbaycan, Kazakistan, Çeçenistan, Özbekistan, Suudi Arabistan, Misir, Ingiltere, Fransa, Avusturalya, Bulgaristan, Cezayir, Güney Afrika, Malezya, Fas, Libya gibi önemli pazarlardan çok sayida ciddi alici takip ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —