"Hem insan hem de virüs tasidilar”

"Hem insan hem de virüs tasidilar”

CHP'li Sertel AKP Izmir Kongresi'ndeki kalabaligi elestirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Izmir Milletvekili Atila Sertel, Izmir Il Kongresi’nde virüs tedbirlerine aldiris etmeden salonu hinca hinç dolduran AKP iktidarini elestirdi. Sertel, “Bir yandan esnafa her türlü zulmü yapacaksiniz, lokantalari, kahvehaneleri, bütün isletmeleri kapatacaksiniz, öte yandan hiçbir seye aldiris etmeden ‘büyük bir kongre yaptim’ diyerek gösteris yapacaksiniz. AKP’yi kiniyorum” dedi. 

Cumhurbaskani’nin katilimiyla Izmir’de gerçeklestirilen kongreye Ege Bölgesi’nin her tarafindan insan tasindigini belirten CHP Izmir Milletvekili Atila Sertel, kongrede bulasan virüsün tüm Ege Bölgesi’ne yayildigini söyledi. 

EGE BÖLGESI’NI TEHLIKEYE ATTILAR

Sertel, söyle devam etti:

“AKP Izmir Il Kongresi Cumhurbaskani’nin katilimiyla yapildi. Ancak virüsü daha yaygin hale getirmek için yapilmis bir kongre gibiydi. Halkapinar’daki spor salonuna giriste basin mensuplarina HES kodu soruldu ancak vatandas girisinde birakin HES kodunu maske kontrolü dahi yapilmadi. Ege Bölgesi’nden, Izmir’in köylerinden yüzlerce otobüs, yüzlerce minibüs binlerce insani tasidi. Orada bulasan virüs de bütün Ege Bölgesi’ne yayildi ne yazikki. Izmir’i ve Ege Bölgesi’ni bir kez daha virüs tehlikesine attilar. Saglik Bakani’na sesleniyorum. Ciddi olun. Aldiginiz tedbirler tedbir degil. Yaptiginiz is is degil. Neyse ki kongreleriniz bitiyor ama bundan sonraki süreçte bakalim hangi mitinglerle hangi toplantilarla virüsün yayilmasini saglayacaksiniz.”

HESABI SANDIKTA

Tek adam yönetiminin Türkiye’yi ne hale getirdiginin toplumun bütün kesimleri tarafindan sorgulanmasi gerektigini ifade eden Sertel, “Orada virüse aldiris etmeden binlerce insani bir araya getiren tek adam yönetiminin Türkiye’yi ne hale getirdigini vatandasin sorgulamasini istiyorum. Esnafa yaptiginiz zulmün hesabini esnafimiz ilk seçimde sandikta soracaktir. Ilk seçimde; esnafin, köylünün, emeklinin, isçinin, 65 yas üstü vatandaslarin, gençlerin oylariyla sandikta yok olup gideceksiniz. Türkiye iste o zaman kurtulacak” diye konustu.