Hem Kanserden Hem de Menopoza Girmekten Kurtuldu !

Baska bir merkezde kanser tanisi alan 38 yasindaki kadinin yapilan ameliyatta karin bölgesindeki 16,5 santimetre çapinda kist Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op.Dr. Kemal Ugurbil tarafindan çikarildi. Sonucun kanser çikmadigini anlatan Dr. Ugurbil, ka

Sağlık 9.02.2021 15:06:17 0
Hem Kanserden Hem de Menopoza Girmekten Kurtuldu !

Daha önce gittigi bir merkezde kanser tanisi alan 38 yasindaki kadin, “Tire Devlet Hastanesinde sol yumurtaligimda 16,5 santimetrelik bir kist oldugu görüldü. Çok büyük oldugu için böbrek, idrar kanali ve bagirsagin bir bölümüne de zarar verdigi söylendi. Izmir’deki bir merkezde yapilan incelemede ise kistin yüzde 70 oraninda kanser oldugu, ekip tarafindan yapilacak ameliyatla kanserli dokunun temizlenecegi ifade edildi” dedi. Kanser nedeniyle korku ve endise yasayan kadin Özel Ata Saglik Hastanesinde görevli Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op.Dr. Kemal Ugurbil’e muayene oldu. 

Baska Bir Merkezde Over Kanseri Tanisi Konup Ameliyat Önerilmis


Yapilan tetkiklerde hastanin batin bölgesinde büyük bir kitle oldugunu gördüklerini anlatan Dr. Ugurbil, “Hastanin batinda büyük bir kitlesi vardi. Ve hastaya daha önce baska bir merkezde over kanseri tanisiyla ameliyat tavsiye edilmis ve hatta planlanan kanser ameliyati hakkinda detayli bilgi verilmis. Sonra hastayi ben muayene edince hastada kanser olmadigini endometriozis kisti oldugunu tespit ettik. Hastanin tercihi ben oldugum için ameliyati da ben yaptim.  MR filmine göre kitle sol taraftan batina çok yapisik vaziyetteydi. Daha önceki doktorlarin emari görüp böyle düsündügünü tahmin ediyorum. Ama sonradan frozen için açtigimizda hastayi batinin çok serbest oldugunu ama kitlenin sol tarafa çok yapisik oldugunu gözledik. Kitleyi hiç patlatmadan çikarttik ve patoloji için örnek aldik. Patoloji sonuçu tamamen  Endometrioma  gelince ameliyati orada bitirmis olduk. Böylelikle kadin çok basit bir sekilde bir yumurtaligini kaybederek sagligina kavustu. Hastaya da su anda endometriozis tedavisi yapiyoruz. Hastayi 6 ay igneyle menopoza sokuyoruz ve böylelikle onlari da baski altina alip hastanin rahat etmesini sagliyoruz.  Hastanin kanser süphesi oldugu için bu kadar büyük bir kitleyi patlatmadan çikaramazsiniz. Onun içinde biz bu ameliyati açik olarak yaptik ve patlatmadan da çikardik. Diger yumurtaligi kurtarmis olduk. Hastanin her ne kadar çocugu olsa da erken yasta menopoza girmemis olacak. Hasta çok mutlu oldu tabi hem menopoza girmiyor hem de kanser degil. Bir yumurtalik kanseri bu yasta hem tehlikeli ve öldürücü bir tani olacagi için hasta memnun” diye konustu. 

Doktorumuzdan Allah Razi Olsun 

Yaptiklari ameliyatta hastanin diger yumurtaligini koruduklarini anlatan Dr. Ugurbil, “Hastanin her ne kadar çocugu olsa da erken yasta menopoza girmemis olacak. Hasta çok mutlu oldu tabi hem menopoza girmiyor hem de kanser degil. Bir yumurtalik kanseri bu yasta hem tehlikeli ve öldürücü bir tani olacagi için hasta memnun” seklinde konustu. Hasta ameliyatin ardindan yaptigi açiklamada, “Kemal hocam, zor geçecek bir ameliyati kolaylastirdi. Iki gün sonra taburcu oldum. Patoloji sonucum temiz çikti. Doktorumuzdan Allah razi olsun” diye konustu.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °