Tarih: 27.06.2022 15:10

HER KURBAN LÖSEMILI ÇOCUKLARA CAN!

Facebook Twitter Linked-in


LÖSEV Lösemili Çocuklar Saglik ve Egitim Vakfi, 2006 yilindan bu yana vekâleten kurban kesiyor ve etini kayitli hastalarina ihtiyaçlari oraninda esit ve düzenli dagitiyor. Kurbanlik vasfina haiz küçükbas veya büyükbas olarak kesimler en modern kesimhanelerde, dini esaslara uygun sekilde Kurban Bayrami’nin bir, iki ve üçüncü günlerinde; adak kurbanlari ise arife günü gerçeklesiyor.  Diyanet Isleri Baskanligi’nin icazet, cevaz ve esaslarina uygun gerçeklesen kesimler LÖSEV yetkilileri, din görevlisi, veteriner hekim, noter yetkilisi, kalite güvence sorumlusu, kasap ve et sorumlularindan olusan bir ekip huzurunda vekâlet veren bagisçilarin isimleri tek tek okutularak ve kan akitilarak gerçeklestiriliyor.

12 AY TAZE “MUTLU ET” PAKETLERI

 Türkiye’de kesilen ve dagitilan kurban etinin bir kismi dinlendirilerek bayram içinde, kalani ise kesen kurumlara emanet edilerek 12 ay boyunca vakumlanmis ambalajlarda taze et ve et ürünleri seklinde LÖSEV’e kayitli ailelere ulastiriliyor. Kesilen kurbanliklarin etleri Türkiye genelinde sayilari 60 bine yakin LÖSEV’e kayitli ailelerden sosyal incelemeleri tamamlanan ve ihtiyaçlarina göre siralanan ailelere yil içinde düzenli ve esit olarak kusbasi, parça et, biftek olarak dagitiliyor. 


NIYET BAGISLARI ILE HAYAT VERILIYOR

 LÖSEV kayitli ailelerinin %87’sinin asgari ücret ve alti gelire sahip oldugunu duyuruyor. Vekâleten Kurban Bagislariyla saglanan et destegi tedavi sürecinde protein agirlikli beslenmesi gereken Lösemili Çocuklara can olurken, Maddi Bayram Bagislari da LÖSEV’in kalici eserlerine kaynak olarak 60 bini askin Lösemili ve Kanserli Çocuk ve ailesine; yetiskin kanser hastalarina hayat veriyor. Bu bagislar ile yurtdisi ilacindan yogun bakim tedavisine, trombosit ve kan ihtiyaçlarindan evindeki beyaz esyalarina, ayakkabisindan oyuncagina, bilgisayarindan kitabina, egitim bursundan tatil kampina kadar birçok ihtiyaçlarin çözümü ile her an yanlarinda olarak LÖSEV Ailelerine ulastiriliyor. 


DESTEKLERLE %20’LERDEN 94’LERE ULASAN BASARI 

 1990’li yillarda lösemide tedavi basarisi %20 civarindayken bugün kisiye özel tedaviler, saglikli beslenme ve bakimla LÖSEV’in Ankara’daki LÖSANTE Hastanesi’nde tedavi basari orani %92+2’lere (kemik iligi) ulasmis durumda; gönüllü ve bagisçilarinin destekleri ile %100’e ulasmak hedeflenmektedir. Sizler de Niyet ve Vekâleten Kurban Bagisinizi kolaylikla LÖSEV’e yapabilirsiniz. LÖSEV’in Ankara, Istanbul, Izmir, Bursa, Eskisehir, Antalya, Adana, Samsun, Kayseri irtibat ofislerine giderek, bankalardaki bagis ekranlarindan sadece “LÖSEV” diyerek  https://www.losev.org.tr/v6 üzerinden online ya da 0 312 447 06 60 no’lu telefondan ulasarak gerçeklestirebilirsiniz. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —