HER YASTA GENÇ KALMANIN 8 SIRRI

HER YASTA GENÇ KALMANIN 8 SIRRI

Genç kalmak, yasinin en iyisi olmak herkesin hayali. 30'lu yaslardan itibaren kemik, kas ve yag dokularinda hacim ve ciltte elastikiyet kayiplari ile yaslanma kendini belli etmeye basliyor. Medikal Estetik Hekimi Dr. Kemali Günes, genç kalmayi basarma

Peki, genç kalmak için neler yapilmalidir? Koruyucu kalkanlar nelerdir? Medikal Estetik Hekimi Dr. Kemali Günes, genç kalmanin 8 adimindan bahsetti ve önemli degerlendirmelerde bulundu.

Bol su içmek kurallarin basinda geliyor

Yaslanan cilt ile genç cilt arasindaki en önemli fark, su eksikligidir. Su hayat kaynagidir! Günde en az 1,5 litre su içilmesi cildin yaslanmasini geciktirirken, saglik ve enerjinizde de büyük ilerleme saglar. Sindirim problemlerinin önüne geçen düzenli ve yeterli su tüketimi, kalbin daha saglikli çalismasina yardimci olur. 

Daha genç bir cilt için dogru beslenin, egzersiz yapin

Beslenme ve egzersiz ikilisi saglikli yaslanmada vazgeçilmezdir. Zihinsel ve fiziksel yönden esneklik kazanmanizi saglayan egzersizlerle yillara meydan okuyabilirsiniz. Anti-aging, tükettiklerinizle baslar. Saglikli yaglar açisindan zayif bir diyetiniz varsa, yeterince protein almiyorsaniz vaktinden önce yaslanirsiniz. Sekeri azaltin; seker molekülleri kolajen liflerine baglanarak liflerin esnekliklerinin azalmasina, cildin yaslanmasina neden olur.

 Uykunuzu alin

Sabah erken kalkin ve en az 7 saatlik bir uyku için vakit ayirin. Uykuda hücrelerin tamir mekanizmasi çalisir. Uyku sirasinda gençlik hormonu, ayrica cilt ve savunma sisteminizi güçlendiren melatonin salinir. 

Dogrudan günesin zararli isinlarindan kaçinin ve mutlaka koruyucu kullanin

En etkili anti-aging önlemlerden biri de düzenli olarak günes koruyucu kullanmaktir. Günes, ultraviole etkisi ile cildimize zarar veren, daha erken kirismamiza ve cildimizde leke olusumuna neden olur. Hem UVA hem de UVB isinlarina karsi koruma etkisi olan bir günes koruyucu kullanmalisiniz.

Sigara ve alkolden uzak durun

Sigara içmek, vücudunuza ve cildinize yapabileceginiz en kötü seylerden biridir. Kollajen kirilmasina ve kirisiklik olusumuna neden olur. Sigara içmek ayrica ciltteki su miktarini azaltarak cilde kuru ve mat bir görünüm verir. Uzun süre ve fazla miktarda alkol kullanimi, damarlarinin sürekli olarak genislemesine ve büyümesine yol açar. Bu da yüzünde kizarikliga ve siskinliklere sebep olabilir. Dogal renk tonunun kaybolmasi, kalici ve yamali kizarikliklar uzun vadeli etkiler arasinda.

Cilt bakimi ritüeline erken baslayin

Cilt bakimi hakkinda dogru bilinen yanlislardan biri de gençlikte hafif bir nemlendirici disinda bir sey kullanilmamasi gerektigidir. Tam aksine, cilt hücrelerini antioksidanlar, vitaminler ve aminoasitlerle ne kadar erken korumaya baslarsaniz o kadar iyi. 

Medikal estetik uygulamalar

Dr. Kemali Günes, “Aslinda zaten saglikli beslenme, spor yapma ve dinamik olma gibi güzel aliskanliklari yasamlarinin degismez bir parçasi haline getiren ve uzun süre genç ve saglikli kalmayi basaran kisiler, çagimizin bize sagladigi medikal estetik uygulamalardan da faydalanarak yillara meydan okuyabilirler.” diyor ve ekliyor: 

Cerrahi müdahale gerektirmeyen medikal uygulamalar her geçen gün daha popüler oluyor. Bu tedavilerden biri Mezolift yani Yüz Mezoterapisi’dir. Yüz, boyun, dekolte ve el sirtlarinda olusan yaslanma etkilerinin giderilmesinin yani sira sigara ve alkolden zarar gören ciltleri tedavi edilebilir. Aklimiza gelen ilk yöntemler arasinda yer alan Botoks, yine en çok tercih edilen islemler arasinda yer aliyor. Yasliligin veya çesitli hastaliklarin getirdigi kirisiklar, yüz çökmeleri ve benzeri sorunlar sebebi ile yüzünü eskiden daha diri ve gergin hale getirmek isteyenlerin öncelikli tercihleri arasinda yer aliyor. Bir diger yöntem; son jenerasyon bir sistem olan Mikro&Mikro Fokus Ultrason Sistemi. Ameliyatsiz yüz germe, kas kaldirma, gidi toparlama ve vücut kontürü düzenlemeleri için güvenli ve etkili bir sistem olarak tercih ediliyor.