Hibe destegi 2021 yilinda devam edecek

Hibe destegi 2021 yilinda devam edecek

Ticaret Bakani Ruhsar Pekcan, yaptigi açiklamada "KOOP-DES kapsaminda kadin kooperatiflerimize 150 bin liraya kadar verilen hibe destegi 2021 yilinda da devam edecek." ifadelerini kullandi. Hibe destegi için basvurular 1 - 28 Subat arasi yapilacak.

Bakan Pekcan, yaptigi yazili açiklamada, tarimsal üretimden ulasima, egitimden enerjiye kadar pek çok alanda faaliyet gösteren kooperatiflerin üretime, ülke ekonomisine ve istihdama önemli katkisi oldugunu belirtti. Pekcan, bakanlik olarak kooperatiflerin ve özellikle kadin kooperatiflerinin üretimde ve ihracatta daha fazla yer almasi için çalismalari sürdürdüklerini kaydetti. Bakan Pekcan, bu kapsamda geçen yil kooperatif ve üst kuruluslarinin üretim ve istihdama katkisi olacak yatirim projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliligin saglanmasi, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarina katkida bulunulmasi amaciyla KOOP-DES'i hayata geçirdiklerini belirtti. Program ile kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini güçlendirerek üretim ve tüketim zincirlerinde aktif ekonomik aktörler haline getirmeyi, vatandaslarin ekonomik ve sosyal refahini artirmayi hedeflediklerini vurgulayan Bakan Pekcan, geçen yil toplam 41 ilde faaliyet gösteren 139 kadin kooperatifin 149 projesine hibe destegi verilmesinin uygun görüldügünü kaydetti.

2021 YILI IÇIN BASVURULAR SUBAT AYINDA

Bakan Pekcan, geçen sene oldugu gibi 2021 yilinda da KOOP-DES çerçevesinde kadin kooperatifleri ve kadin emegini degerlendirme amaci güden kooperatiflerin; makine veya ekipman ile ilgili mal alimlarina, ortaklarinin en az yüzde 90'ini kadinlarin olusturdugu kooperatiflerin isletecekleri yasli ve engelli bakim merkezleri ile çocuk kulüpleri, kres ve gündüz bakimevlerinin demirbas esya niteligindeki yatirim mali alimlarina, ürettikleri ürünlerin tanitimi ve pazarlanmasina iliskin sergi ve fuar katilimlarina yönelik hizmet alimlarina, projelerine iliskin nitelikli personel istihdamlarina destek verilecegini bildirdi.

Bakanlik tarafindan proje tutarlarinin kalkinmada öncelikli yörelerde ve ortaklarinin en az yüzde 90’inin kadinlarin olusturdugu kooperatiflerde yüzde 75, diger bölgelerde yüzde 50’sinin hibe olarak karsilanacagini belirten Bakan Pekcan, "KOOP-DES kapsaminda kadin kooperatiflerimize 150 bin liraya kadar verilen hibe destegi 2021 yilinda da devam edecek. Çogunlugunu kadinlarin olusturdugu ve kadin emegini degerlendirme amaci güden kooperatiflerimiz proje basvurularini 01 Subat 2021-28 Subat 2021 tarihleri arasinda tüm illerimizdeki Ticaret Il Müdürlüklerine yapabilirler" dedi. (DHA)