Hikaye yoluyla çocuklara matematik ögretiyorlar

Hikaye yoluyla çocuklara matematik ögretiyorlar

Sizin çocugunuz da matematigi sevmiyor mu? Dert etmeyin... Fantastik hikaye kitaplariyla çocugunuza matematigi sevdirebilirsiniz. Içlerine zekice matematik hikayeleri yerlestirilen bu kitaplar sayesinde; çocugunuza matematigi bir okul ödevi gibi hissettir

PSIKOLOG ESLIGINDE HAZIRLANDI

Bir çesit subliminal (bilinçalti) mesajlarla dolu hikaye kitaplarinin yaraticisi, 150’den fazla çocuk kitabi bulunan fantastik çocuk edebiyati yazarlarindan Esra Zerbeliz Avgören. Psikologlar esliginde hazirlanan ZAGEM (Zeka ve Algi Gelistiren Materyaller) adi verilen proje kapsaminda, hikaye anlatma yoluyla çocuklara matematik ögretiliyor.

MATEMATIK KORSANLARI

Psikolojik yöntemlerin kullanildigi Matematik Korsanlari isimli kitaplarda, maceradan maceraya kosan Deniz ve Ada isimli iki çocuk korsan, her seferinde matematik bilgileri sayesinde basariya ulasiyor. Eski bir korsan olan dedeleri Kaptan Tahtabacak ise onlara eslik ediyor.

ALTINLARI ONLUK VE BIRLIGE AYIRAN KAZANIR

Deniz ve Ada, Atlantis Kupasi isimli birinci kitapta, Atlantis Hazine Yarismasi’na katiliyor. Tavsan adasina gizlenen hazine sandiklarini birer birer bulup Kurukafa adasina getiriyorlar. Kaptan Kizilsakal’in korsanlari daha çok altin getirdigi halde yarismayi kaybediyor. Çünkü altinlari bulup getirmek yetmiyor. Onlari onluk ve birliklere ayirarak Büyük Korsanlar Birligi’ne sunmalari gerekiyordu. Deniz ve Ada, hem kendi altinlarini hem de kaptan Kizilsakal ve korsanlarinin altinlarini onluk ve birlige ayirabildikleri için yarismayi kazaniyor.

YENGEÇLERI, FARELERI VE KUSLARI GRUPLARA AYIRMA

Korsanlik Zamani isimli ikinci kitaptaki macera Gökçeada’da geçiyor. Adanin çesitli yerlerine gizlenmis, yasli ve tehlikeli korsanlar tarafindan korunan hazine sandiklarini alip getirmeleri gerekiyor. Deniz ve Ada sandiklarin yerini buluyor ama onlari alabilmek için yasli korsanlarin sordugu sorulari cevaplamalari gerekiyor. Magaralarda sürekli hareket eden yengeçlerin, farelerin ve kuslarin sayilarini bulmalari gerekiyor. Deniz ve Ada, sayilari gruplara ayirma, toplama ve çikarma yöntemlerini kullanarak sonuca ulasiyor. Küçük zeki korsanlar, hazine sandiklarinin sahibi oluyor.

CADI, UYKU ILACINI HESAPLAYAMAYINCA OYUN BOZULUYOR

Deniz, Ada ve Kaptan Tahtabacak, Yarisma Hazirligi isimli üçüncü kitapta, Büyük Korsan Adasi’nda Kaptan Salyangoz’un tuzagina düsüyor. Salyangoz’dan talimat alan süpürgeli cadi, tarafindan korsan pizzalarina katilan uyku ilacinin etkisiyle sizip kaliyorlar. Cadi, ne kadar uyku ilaci katmasi gerektigini matematikteki kesir islemleriyle hesapliyor. Ama hata yapiyor. Cadinin bu hatasi, Ada’nin erken uyanmasina ve tüm oyunun bozulmasina neden oluyor.

CAHIL KORSANLARIIN ELINDEN MATEMATIK OYUNUYLA KURTULUYORLAR

Küçük korsanlar, Zorlu Mücadele isimli dördüncü kitapta bu sefer Kuru Kafa Korsanlari’nin tuzagina düsüyor. Perde arkasinda yine Kaptan Salyangoz var... 

Zafer Kutlamasi isimli besinci kitapta, Kuru Kafa Korsanlari’ndan kurtulmak için zekice planlar yapiyorlar. Matematigin m’sinden anlamayan korsanlara; dakika, saat, gün, hafta ve ay hesaplamalarini ögretiyorlar. Kurduklari matematik oyunuyla onlari atlatip gemiden kaçmayi basaran matematik korsanlari, Akkus adasinda demirli gemilerin mühürlerini, uzunluk ölçü birimlerinde gizli sifreleri çözerek kirmayi basariyorlar. 

Zihin gücünün kaba kuvvete üstün oldugunu, bilginin en büyük güç oldugunu ispatlayan matematik korsanlari Atlantis Kupasi’nin sahibi oluyor.