Hollanda'daki Türk hastanesinde sagligina kavustu!

Hollanda

Ajax'in efsane eski baskani Michael Van Praag: "AGRILARIM BEYNIME KAZINMISTI!”

Bir döneme damga vurmus, dünyanin önde gelen futbol takimlarindan Ajax’in efsane eski baskani Michael Van Praag uzun süredir her iki kalçasinda siddetli agrilarla mücadele ediyordu; öyle ki ‘’agrilarim beynime kazinmisti!” diyor. Efsane baskana Acibadem Amsterdam’da bir yil arayla iki kez eklem degisim ameliyati yapildi. 73 yasindaki Van Praag “adeta yeniden dogdum” diyor. 

“Insan sürekli agri kesici yutmaya devam edemez; ancak ben yaptim! Bazen gittigim seminerlerde kürsüye sendeleyerek çikisimi hala hatirladigimi söylesem inanir misiniz? Veya yerime oturmak için tribündeki merdivenlere çikarken çektigim dayanilmaz aciyi… Ve hatta dayanilmaz agri çektigim her bir futbol maçini hatirliyorum. Bu olaylarin tamaminin yasandigi tarihleri ve yerleri hala hatirliyorum; üstelik normalde hafizamin çok da kuvvetli olmamasina ragmen!...”  Bu çarpici sözlerin sahibi Hollandali futbol takimi Ajax’in efsane eski baskani Michael Van Praag… Amsterdam’da yasayan ve halen futbol dünyasindaki yogun çalisma temposuna devam eden 73 yasindaki Michael Van Praag eklem kikirdaklarinda bozulma, yipranma ve asinmaya bagli olarak son yillarda her iki kalçasinda dayanilmaz agrilarla yasiyor; ancak her seferinde bu yogun çalisma temposu nedeniyle hastaneye gitmeyi erteliyordu. Derken gittigi bir hekimin önerisiyle basladigi ve aylarca kullandigi agri kesiciler artik etki etmez olup da siddetli agrilar yeniden kapiyi çalinca baska bir uzman hekime gitti. O da yeni agri kesiciler yazdi reçetesine. Ne var ki; günlük yasantisinin vazgeçilmezi haline gelen agri kesiciler bir süre sonra bir kez daha ise yaramaz oldu ve ‘hafizasina kazinan’ siddetli agrilar tüm acimasizligiyla geri döndü hayatina! Michael Van Praag son bir umutla Acibadem Amsterdam Klinigi’ne basvurdu. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Dr. Bas Pijnenburg, Michael Van Praag’a bir yil arayla iki kez kalça protezi ameliyati gerçeklestirdi. Ameliyatlarin ardindan sagligina kavusmanin mutlulugunu yasayan efsane eski baskan, hayatini kabusa çeviren o siddetli agrilardan da eser kalmadigini vurgulayarak “adeta yeniden dogdum” diyor.  

3D yöntemiyle eklem degisim ameliyati

Dr. Bas Pijnenburg da “Michael Van Praag’in osteoartrit yani toplumda sik bilinen adiyla asiri bir kireçlenme sorunu vardi. Hastamiza en sik gerçeklestirdigimiz ameliyatlardan biri olan eklem degisim ameliyati yaptik. Bir yil arayla her iki kalçasina kalça protezi yerlestirdik ve hastamiz her iki ameliyat sonrasinda da ayni gün fizyoterapist tarafindan ayaga kaldirildi. Bir gün sonra da sagligina kavusmus olarak taburcu edildi” diyor. Ortopedi alaninda teknolojide her geçen gün çok hizli gelismeler yasandigini, günümüzde 3D yöntemi ile hasta için özel olarak hazirlanan diz protezleriyle diz eklemi degisim ameliyatlari yapilabildigini belirten Dr. Bas Pijnenburg; “Kisiye özel 3D yöntemi sayesinde ameliyatta hata payi sifirlanabiliyor. Cerrahi navigasyon diyebilecegimiz 3 boyutlu yazici teknolojisinde önce hastanin kemigi modellenip, sonra dize birebir uygun sablonlar üretilerek protezin dize yerlesmesi saglaniyor” diyor.