Tarih: 28.12.2020 06:06

IBB PANDEMI SÜRECINDE HER KESIMDEN ISTANBULLUNUN YANINDA

Facebook Twitter Linked-in

 IBB PANDEMI SÜRECINDE HER KESIMDEN ISTANBULLUNUN YANINDA

Pandemi sebebiyle hem ekonomik hem de psikolojik olarak zor günler geçiren Istanbullulara IBB; elini uzatmaya devam ediyor. IGDAS, Istanbul’da pandemi hastanesi olan tüm özel hastanelerin faturalari erteleyecek. Bu uygulama daha sonra tüm özel hastaneler için geçerli olacak. ISKI de faaliyeti duran is yerlerinin ödenmemis alacaklarin tahsilatini 3 ay erteleyecek ve ‘Askida Fatura’ kampanyasina devam edilecek. Koronavirüs pandemisinin etkileri her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor. IBB, pandemi sebebiyle geçtigimiz Mart ayindan itibaren hizmete aldigi pek çok uygulamayi, ülkece zor günler geçirdigimiz bu günlerde de sürdürüyor. Her kosulda vatandasin yaninda olmayi ilke edinen IBB yönetimi, tüm engellemelere ragmen yapilan yardim ve hizmetlere yenilerini ekliyor.

MECLIS ONAYINA SUNULACAK

IBB, Aralik ayinin ikinci haftasi baslayacak IBB Meclis oturumunda; kira ve ecrimisil (Haksiz isgal tazminati) bedellerinin 3 ay ertelenmesi, isletmelerin faaliyette bulunmadigi 3 ay boyunca kira bedellerinin tahsil edilmemesini, faaliyeti duran is yerlerinin 3 aylik su tüketimine bagli olusan ve ödenmemis alacaklarin tahsilatinin 3 ay ertelenmesini; meclis üyelerinin onayina sunacak. Teklifler IBB Meclisi’nden geçtigi takdirde, ekonomik olarak zor günler geçiren esnaf rahat bir nefes alacak. 3 ay sonra tahsil edecek kira bedellerine gecikme faizi uygulanmayacak. Ayrica, Bayrampasa Otogari’nda bulunan ticari isletmelerin kisitlama süresince IBB’ye ödedikleri kiranin yarisi tahsil edilecek. Yeni yilda yapilacak fiyat artisi ise Nisan 2021’ye ertelendi.


SAGLIK ÇALISANLARINA POZITIF AYRIMCILIK

Koronavirüs ile mücadelede ön saflarda savasan saglik çalisanlarina IBB, pozitif ayrimcilik uygulamaya devam edecek. Saglik çalisanlari, IBB Zeytinburnu Sosyal Tesisleri’nden ücretsiz konaklama hizmeti alabilecek. Pandeminin basindan beri toplu ulasimdan ücretsiz yararlanan saglik çalisanlari ve eczacilar bu ayricaliklarini sürdürecek. Simdiye kadar saglik çalisanlari ve eczacilar 30 milyonun üzerinde ücretsiz ulasim imkanindan yararlanirken, ISPARK otoparklarina da ücret ödememeye devam edecek. 

ASKIDA FATURA DEVAM EDECEK

IBB’nin sosyal yardimlarindan faydalanan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik pandemi sürecinde devreye alinan “Askida Fatura” uygulamasi devam edecek. Diger yandan IGDAS, Istanbul’da pandemi hastanesi olan tüm özel hastanelerin faturalari erteleyecek. Bu uygulama daha sonra tüm özel hastaneler için geçerli olacak.

GIDA KOLISI DESTEGI DEVAM EDECEK

Ihtiyaç sahibi vatandaslara sosyal destek kapsaminda gida kolisi destegi devam edecek. Sayisi daha sonra arttirilacak alisveris karti ilk etapta 20 bin ihtiyaç sahibi aileye dagitilacak. 

HIJYEN ÇALISMALARI SON HIZLA

IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nun 7 Mart 2019’da Yenikapi’da kamuoyuna tanittigi Mobil Hijyen Filosu, faaliyetlerine devam edecek. Bu kapsamda, tüm toplu ulasim araçlari, istasyonlar, Büyük Istanbul Otogari, Istanbul Hali, duraklar, kent meydanlari, kültür merkezleri, ibadethaneleri, spor salonlari, çocuk parklari ve diger ortak alanlar, devamli olarak dezenfekte edilecek. Ayrica, Istanbul Bilim Kurulu ve Istanbul Yardimlasma ve Koordinasyon Merkezi de çalismalarini sürdürecek.
CAN DOSTLAR DA UNUTULMADI
Sokak hayvanlarini da unutmayan IBB, pandemi süresince günlük 1 ton mama dagitmaya ara vermeden devam edecek. 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —